Vyjde jim to? Možná tentokrát jo…

recenze

Možná tentokrát (2021) 3 z 5 / Suzanne
Možná tentokrát

Sophie Evansová má velký sen – studovat oděvní design v New Yorku. Jenže je to holka z venkova a nemá peníze, takže brigádničí v místním květinářství, jehož majitelka zároveň funguje jako organizátorka společenských akcí. Valentýnské večeře v domově důchodců, svatby, oslava Dne nezávislosti, pohřby, Den díkuvzdání, silvestrovská párty… tam všude musí Sophie být. A bohužel je tam taky Andrew Hart, kterého Sophie nemůže vystát…

Andrew Hart je synem slavného televizního šéfkuchaře Jetta Harta, proslulého svou výbušností a drsným chováním, který se rozhodl pomáhat malým restauratérům vylepšovat jejich služby. A tak se Andrew ocitá v jižanském maloměstě, kde se musí jako amatérský fotograf zúčastnit všech místních společenských akcí… Jenže na všech akcích se objevuje i mladá květinářka Sophie, která ho z nějakého záhadného důvodu považuje za namyšleného a protivného…

Sophie neumí navazovat vztahy s lidma, je věčně naštvaná na svoji mámu, která jí nevěnuje pozornost, a navíc si myslí, že do omezeného světa maloměsta nezapadá, ale světoběžník Andrew jí ukazuje, že se možná spletla a není na ní nic zvláštního… Sophie i Andrew mají o tom druhém své předsudky, ale postupně zjišťují, že každý má vlastní problémy, dobré i špatné stránky a že nic není takové, jak to na první pohled vypadá. A časem víc pochopí nejenom toho druhého, ale i sami sebe.

Možná tentokrát je další typickou knihou od populární autorky young adult romancí Kasie Westové. I v této knize najdete to, na co jste od autorky zvyklí: extrémně čtivý a chytlavý styl, hate-love vztah, pomalou a nenásilnou romantiku, trochu humoru, hledání sama sebe a naťuknutí pár vážnějších témat, jako jsou neshody s rodiči, nepochopení okolí nebo finanční problémy. Kasie Westová ale Možná tentokrát drží ve velmi oddechové rovině a žádný z problémů víc nerozpracovává a nevěnuje se mu nijak do hloubky. To z Možná tentokrát dělá oddechovou romantickou jednohubku, kterou slupneme jako malinu.

Já jsem si tuhle knihu naordinovala jako lék k nemoci, protože jsem musela ležet a nic mě nebavilo – dokonce ani číst. A Možná tentokrát jsem přečetla za jeden večer, respektive noc. Přiznávám se, že jsem četla do dvou do rána, což při nemoci není až tak dobrý nápad :) Nicméně Možná tentokrát splnilo svou úlohu zabavit mě, dovolit mi na chvíli zapomenout, jak bídně se cítím, a prolomit otravnou čtecí krizi na jedničku.

Možná tentokrát není dokonalá kniha. Ten hate-love vztah tak úplně nefunguje, protože Sophie se k Andrewovi od začátku chová hrozně protivně, aniž by si to úplně zasloužil. Navíc tím, že se potkávají jen při různých společenských akcích, které se konají jednou za několik týdnů nebo i měsíců, působí kniha trochu zkratkovitě a vývoj jejich vztahu dost nevěrohodně.

Mou nejoblíbenější knihou od Kasie Westové zůstává s přehledem P. S. Líbíš se mi a i Náhradní kluk mi přišel lépe propracovaný. Možná tentokrát je oproti těmto knihám trochu zkratkovitější a povrchnější, ale pořád se jedná o starou dobrou Kasie Westovou, takže i tuhle knihu můžu s čistým svědomím doporučit.

Hodnocení: 3,5/5

Komentáře (0)

Přidat komentář