Vyjde jim to? Možná tentokrát jo…

recenze

Možná tentokrát (2021) 3 z 5 / Suzanne
Možná tentokrát

Sophie Evansová má velký sen – studovat oděvní design v New Yorku. Jenže je to holka z venkova a nemá peníze, takže brigádničí v místním květinářství, jehož majitelka zároveň funguje jako organizátorka společenských akcí. Valentýnské večeře v domově důchodců, svatby, oslava Dne nezávislosti, pohřby, Den díkuvzdání, silvestrovská párty… tam všude musí Sophie být. A bohužel je tam taky Andrew Hart, kterého Sophie nemůže vystát…

Andrew Hart je synem slavného televizního šéfkuchaře Jetta Harta, proslulého svou výbušností a drsným chováním, který se rozhodl pomáhat malým restauratérům vylepšovat jejich služby. A tak se Andrew ocitá v jižanském maloměstě, kde se musí jako amatérský fotograf zúčastnit všech místních společenských akcí… Jenže na všech akcích se objevuje i mladá květinářka Sophie, která ho z nějakého záhadného důvodu považuje za namyšleného a protivného…

Sophie neumí navazovat vztahy s lidma, je věčně naštvaná na svoji mámu, která jí nevěnuje pozornost, a navíc si myslí, že do omezeného světa maloměsta nezapadá, ale světoběžník Andrew jí ukazuje, že se možná spletla a není na ní nic zvláštního… Sophie i Andrew mají o tom druhém své předsudky, ale postupně zjišťují, že každý má vlastní problémy, dobré i špatné stránky a že nic není takové, jak to na první pohled vypadá. A časem víc pochopí nejenom toho druhého, ale i sami sebe.

Možná tentokrát je další typickou knihou od populární autorky young adult romancí Kasie Westové. I v této knize najdete to, na co jste od autorky zvyklí: extrémně čtivý a chytlavý styl, hate-love vztah, pomalou a nenásilnou romantiku, trochu humoru, hledání sama sebe a naťuknutí pár vážnějších témat, jako jsou neshody s rodiči, nepochopení okolí nebo finanční problémy. Kasie Westová ale Možná tentokrát drží ve velmi oddechové rovině a žádný z problémů víc nerozpracovává a nevěnuje se mu nijak do hloubky. To z Možná tentokrát dělá oddechovou romantickou jednohubku, kterou slupneme jako malinu.

Já jsem si tuhle knihu naordinovala jako lék k nemoci, protože jsem musela ležet a nic mě nebavilo – dokonce ani číst. A Možná tentokrát jsem přečetla za jeden večer, respektive noc. Přiznávám se, že jsem četla do dvou do rána, což při nemoci není až tak dobrý nápad :) Nicméně Možná tentokrát splnilo svou úlohu zabavit mě, dovolit mi na chvíli zapomenout, jak bídně se cítím, a prolomit otravnou čtecí krizi na jedničku.

Možná tentokrát není dokonalá kniha. Ten hate-love vztah tak úplně nefunguje, protože Sophie se k Andrewovi od začátku chová hrozně protivně, aniž by si to úplně zasloužil. Navíc tím, že se potkávají jen při různých společenských akcích, které se konají jednou za několik týdnů nebo i měsíců, působí kniha trochu zkratkovitě a vývoj jejich vztahu dost nevěrohodně.

Mou nejoblíbenější knihou od Kasie Westové zůstává s přehledem P. S. Líbíš se mi a i Náhradní kluk mi přišel lépe propracovaný. Možná tentokrát je oproti těmto knihám trochu zkratkovitější a povrchnější, ale pořád se jedná o starou dobrou Kasie Westovou, takže i tuhle knihu můžu s čistým svědomím doporučit.

Hodnocení: 3,5/5


Možná tentokrát Možná tentokrát Kasie West

Jeden rok. Devět událostí. Devět šancí.. se zamilovat? Svatby. Pohřby. Grilovačky. Novoroční párty. Je jedno, jakou událost vyjmenujete, Sophie Evansová tam bude. No, musí tam být. Sophie pracuje pro místní floristku, takže ji ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář