Vůle žít - druhý případ Kay Hunterové

recenze

Vůle žít (2023) 4 z 5 / Kizuizi
Vůle žít

Detektiv seržantka Kay Hunterová má před sebou zdánlivě snadný případ sebevraždy. Je potřeba zjistit kdo je zemřelý na vlakové trati, a také co ho činu vedlo. Jenže nic není jak se na první pohled zdá a Kay musí případ přehodnotit. Ze sebevraždy se stává vražda...

V loňském roce vyšel první díl (Vyděšená k smrti) téhle série a já jsem z něj byla nadšená. A proto jsem se v podstatě nemohla dočkat, až se začtu do nového případu...

Vůle žít je opět neskutečně čtivá kniha, kde autorka zachovala ráz z prvního dílu - krátké kapitoly, svižný a napínavý děj, který ve finále graduje. I tentokrát je ústřední téma velmi ožehavé a znepokojivé, a upozorňuji, že občas se objeví i velmi nechutné detaily.

Celé téma knihy se "točí" kolem železnice, čtenář má tak možnost nahlédnout i pod roušku některých skutečností, které z běžného života (pokud u železnice přímo nepracuje) znát nemůže. Samozřejmě to nejsou jen vlaky, které jsou zde důležitým prvkem, protože tím nejdůležitějším jsou lidé a jejich osudy, stejně tak i chyby, jejichž následky mohou být katastrofální.

Už minule jsem si pochvalovala postavu Kay Hunterové, že je to normální žena, žádná superhrdinka, což naštěstí zůstává i nadále; má běžné pocity či obavy, a to je rozhodně velké plus. Tentokrát dostal více prostoru i její životní partner a já musím konstatovat, že si získal mé sympatie.

O malilinkatej kousek se mi přece jen líbil víc předchozí díl, ale to ničemu nevadí, protože zatím oba díly hodnotím velmi dobře, a už teď "hořím" nedočkavostí, co nás čeká příště.
Za mne tedy velké doporučení pro milovníky thrilleru!

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Albatros Media (Kniha Zlin)

Komentáře (0)

Přidat komentář