Všechno, co jsem zapomněla

recenze

Všechno, co jsem zapomněla (2023) 5 z 5 / Waskey
Všechno, co jsem zapomněla

Doporučuji všem, kteří mají rádi poezii. Kniha obsahuje 72 stránek na nichž je uvedeno 50 básniček. Básně jsou rozděleny do 5 kapitol s nadpisem. Při čtení této knihy doprovází čtenáře jednoduché, ale moc hezké ilustrace, které nejsou u všech básní.

Co se týká obsahu básní, tak je podle mého názoru tento obsah skutečně naplněný. Básně jsou dosti zamyšleníhodné, neboť autorka se dotýká těžkých témat a dokázala je vystihnout prostřednictvím svých slov a metafor. Každému čtenáři může trvat jinou dobu, než odhalí všechno to, co se v každičké básni skrývá. Někdy je to hned, někdy až za nějaký čas nebo dokonce vůbec a pravý význam zná jen autorka sama.

Sbírka je, zdá se, vyladěná do detailu a snaží se čtenáři udělat hezký okamžik při čtení. Nejenže obsahuje ilustrace, jak jsem se již zmiňoval, ale je zde velký důraz na celkovou typografii textu, která umocňuje literární zážitek a dává jednotlivým veršům přehlednost a čtivost.

Co uvést závěrem?
Básně mi připadaly velmi osobní a upřímné, a zanechaly ve mně silné dojmy a emoce. Určitě bych tuto sbírku doporučil každému, kdo hledá zamyšlení nad životem a lidskými vztahy.


Všechno, co jsem zapomněla Všechno, co jsem zapomněla Adéla Chrástecká

Sbírka moderních veršů plná primitivních lásek, zmařených přátelství, nostalgických slz i jiných důkazů, že poezie žije. Mezi láskou a nenávistí je jen tenká hranice – a občas zkrátka nastanou momenty, kdy mozek přestává vnímat r... více


Komentáře (0)

Přidat komentář