Vražda za trest - šestý díl detektivní série

recenze

Vražda za trest (2023) 4 z 5 / Kizuizi
Vražda za trest

Za recenzní výtisk v rámci spolupráce děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)

Komisař Kessler je přivolán k dalšímu případu, tentokrát do skladiště kontejnerů. Tam je nalezeno tělo mladé dívky, na níž však nejsou viditelné žádné známky nasilí. Jediné, co naznačuje zločin, je množství krve okolo...

Přečetla jsem všechny předchozí díly z této série, a proto jsem si samozřejmě nemohla nechat ujít i tento nový, už šestý díl. Nejvíc jsem doufala, že autorku nenapadlo nějak pozměnit styl příběhu a bude se i nadále držet toho osvědčeného.

Vražda za trest je opět skvělý detektivní příběh z pera německé autorky, a tentokrát bych si dovolila i říct, že je to zatím nejlepší díl celé série. Autorka se i zde (naštěstí) drží tradičního stylu, tedy nejen že je tu dějová linka z vyšetřování, ale je tu i další z pohledu oběti a k tomu se i lehce přidá další, z pohledu vraha.

I když je vše ve stejném stylu, stejně je tu malinká změna - tentokrát je poměrně upozaděn komisař Florian Kessler, a více prostoru zde dostává soudní lékařka Julia Schwarzová. Celkově je tento díl vůbec víc zaměřen na ženy, a to nejen z pohledu vyšetřování. Jsou tu rozebírány myšlenky oběti po velmi traumatickém zážitku, dojde k vztahových zvratům a velmi zajímavé je i rozuzlení celého příběhu.

Vražda za trest je svižná a napínavá detektivka, kterou by si neměl nechat ujít žádný detektivní fanoušek. Já jsem tentokrát velmi spokojená a určitě tomu pomohlo i to, že vrah je do posledních chvil neodhalený.

P.S.: Zkoušela jsem i pátrat, zda bude pokračování, a vypadá to, že minimálně ještě jeden díl by měl být. Tak doufejme!

Komentáře (0)

Přidat komentář