Vražda v ledu – třetí výlet do Německa

recenze

Vražda v ledu (2021) 3 z 5 / Kizuizi
Vražda v ledu

Hrozná zima a mráz sužují celý Kolín nad Rýnem, ale ani to nezabránilo někomu spáchat ten otřesný čin. Komisař Florian Kessler zavolá na místo činu patoložku Julii Schwarzovou, a ani ta nedokáže uvěřit svým očím. Stojí před ní socha, ledová socha. Je krásná, dokonce nasvícená. Jenže s hrůzou zjistí, že uvnitř té sochy je žena. A ještě než se naprlno rozběhne vyšetřování, všichni doufají, že tento podivný umělecký čin bude ojedinělý. Jenže...

Na třetí díl této série s Florianem Kesslerem a Julií Schwarzovou jsem se těšila, protože se mi líbí styl autorky, a i to, že dává prostor nejen vyšetřovatelům, ale i obětem a pachateli.

Vražda v ledu nabízí přesně to, co si pod jejím názvem dokážete představit. Chlad a mráz čiší z každé stránky tohoto příběhu, a nad cílem činu pachatele zůstává rozum stát. Autorka zachovala stejný ráz knihy – tedy kratší kapitoly, vícepohledový příběh, a také opět zajímavé téma. Tentokrát je to tvorba ledových soch a nezůstane jen morbidních činů, dozvíme se něco i o technologii výroby. A je to opravdu zajímavé téma, některé výrobní prosesy mne hodně překvapily.

Kniha je čtivá, napínavá, romantická linka je tu dost v pozadí, v podstatě doplňuje a zjemňuje celkový příběh. Mně osobně se tento díl líbil méně než druhý, ale to nikterak nevadí tomu, abych Vám celou tuto sérii doporučila.

Vražda v ledu je sice třetí díl série, ale vůbec nevadí, pokud jste předchozí díly (tedy Vražda na blatech a Vražda bez soucitu) nečetli. Případ je i zde uzavřen, vyvíjí se postupně „jen“ hlavní postavy.

Co si nemohu odpustit a nezmínit, je obálka. Opět je velmi povedená a krásně zapadá do celé série.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)

Komentáře (0)

Přidat komentář