Vražda bez soucitu – Julia a Florian opět v akci

recenze

Vražda bez soucitu (2021) 4 z 5 / Kizuizi
Vražda bez soucitu

Forenzní specialistka Julia Schwarzová je poslední dobou velmi unavená a vyčerpaná. Špatně spí, a když už se jí to náhodou povede, má noční můry – pořád se jí vrací jeden a ten samý sen. Je tak unavená, že má už i přes den pocit, že slyší nemožné. Proto hledá útěchu v práci – společně s kriminálním komisařem Florianem Kesslerem musejí vyšetřit, kdo zavraždil mladou policistku. Jenže situace se nevyvíjí tak, jak si všichni přejí a nakonec se i Julia ocitá ve smrtelném nebezpečí...

Na druhý díl této německé série jsem byla velmi zvědavá, protože první díl (Vražda na blatech) se mi líbil, ale „něco“ mi tam chybělo.

Kniha si zachovala stejný ráz jako její předchůdkyně – tedy kratší kapitoly a čtivost. A i když je začátek příběhu pomalejší, řekla bych, že tento díl je, oproti minulému, mnohem víc akční, a také je napínavější. Potěšilo mě, že zůstal zachován i vícepohledový styl vyprávění, který se mi u předešlého dílu velmi líbil, proto i zde máme možnost nahlédnout na příběh z pohledu Julie, Floriana, jedné z obětí a pachatele.

Musím s potěšením přiznat, že jsem zaznamenala dějové zlepšení. Sice mi malinko vadil ten pomalejší začátek, ale potom kniha nabrala dech, a začala akčnější část. A ani tentokrát nechybí zajímavý prvek příběhu – tím jsou sousedské vztahy a také internet. Opět velmi znepokojivá témata, která jsou vhodná k zamyšlení.
Pokud jste předchozí díl z nějakého důvodu nečetli, a chcete si přečíst tento, až tak moc to nevadí. Případy jsou v knihách uzavřené, a minulost hlavních hrdinů je tu popsána (ale samozřejmě, jako u každé série, i zde se postavy nějak vyvíjejí, a tak je lepší, mít přečtené oba díly).

Opět má kniha velmi zdařilou obálku, ovšem ještě lepší náladu jsem měla, když jsem na přebalu objevila upoutávku na třetí pokračování, které se bude jmenovat Vražda v ledu. Já už se tedy velmi těším!

Za recenzní výtisk moc děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)

Komentáře (0)

Přidat komentář