Vílí selekce

recenze

Mráz (2024) / Kikina182
Mráz

V den svých narozenin najde Ava přítele v posteli s jinou a její plánovaná budoucnost se rozplyne. Ve snaze alespoň trochu zmírnit svoji bolest se opije. Svým opileckým tlacháním však urazí vílího krále Torina. Místo toho, aby ji za urážku potrestal, uzavře s ní dohodu. Musí vyhrát v turnaji, jehož vítězka se stane Torinovou manželkou a panovnicí Faerie. Za několik měsíců se s ní rozvede a dostane padesát milionů dolarů. Ale nejdřív musí porazit víly, které jsou ochotné kvůli výhře mrzačit a zabíjet.

Autorčin styl psaní mi perfektně sedl! Je lehký a krásně plyne, takže jsem se začetla v podstatě v okamžiku, kdy jsem knihu otevřela.

Děj je svým způsobem jednoduchý, ale právě proto se mi moc líbí. Dostala jsem přesně to, co mi anotace slíbila. Žádné odbočky úplně jinam, které by k příběhu neseděly ani překombinované zápletky. Jen příběh, u kterého čtenář ví, kam směřuje, ale vůbec to nevadí, protože krása je v detailech.

Ava a Torin mají perfektní chemii, takže jim nejde nefandit. Jakmile se ti dva ocitli spolu, musela jsem se usmívat. Navíc se jejich vztah vyvíjel a měnil přiměřenou rychlostí, neměla jsem tedy problém mu uvěřit. V příběhu byla ale ještě jedna milostná linka, která se mi také moc líbila, ačkoli byla hodně upozaděná.

Postavy jsou skvěle popsané a to docela do hloubky, takže jsem neměla potíž si o jejich charakterech udělat hned na začátku obrázek. Navíc si je nejde neoblíbit, protože všechny, které mají být sympatické, takové doopravdy jsou. A ty, které takové být nemají, mají také něco do sebe. Žádná z nich není černobílá.

Mráz je kniha, která mi perfektně sedla. Je svým způsobem přímočará a není překombinovaná. Pokud právě něco takového hledáte nebo patříte mezi fanoušky Selekce a zajímalo by vás, jak by mohl vypadat podobný příběh ve světě víl, určitě se po knize podívejte. Já zatím budu nedočkavě vyhlížet druhý díl.

Za poskytnutí reading copy k recenzi děkuji projektu Humbook.

Komentáře (0)

Přidat komentář