Vídeň, luxusní hotel Sacher a smrt jedné ženy

recenze

Vražda v hotelu Sacher (2020) 5 z 5 / cornetka
Vražda v hotelu Sacher

Samotný název knihy napovídá, co je hlavním tématem - luxusní vídeňský hotel Sacher, jarní ples, na něm spoustu VIP hostů a vražda jedné ženy.

Jedním hostem plesu je také redaktorka Sarah Pauliová, která pozoruje dění kolem. Ples se teprve rozjíždí, když celý hotel protne výkřik. Chvíli na to je na toaletách objeveno tělo mrtvé ženy. Sarah to nedá a začne zjišťovat, kdo by to mohl být. Velmi rychle vypátrá, že se jedná o Iris Reuterovou, velmi šikovnou a uznávanou cukrářku. Podezření z vraždy ihned padá na Maxe Brücknera, bývalého přítele Iris, který byl zároveň také jejím zaměstnavatelem. Na jednu stranu se s Iris milují, na druhou se nenávidí, ale nemůžou bez sebe být.

Sarah se věnuje skrytým významům, symbolikám a pověrám. Jak postupně zjišťuje, ani Iris nebylo toto cizí - svým přátelům pekla dorty, prostřednictvím kterých jim vždy něco sdělovala. A právě tato záliba pomůže Sarah při zjišťování informací a skutečností, které s vraždou souvisí.

Zároveň sledujeme druhou dějovou linku, ve které je pohřešován Reiner Berger, který navíc zpronevěří velký balík peněz. Je nějaké spojení mezi Iris a Reinerem? Způsobil Reiner Iris smrt? Nebo jde pouze o dva různé lidi, kteří se nikdy nepotkali?

Sarah by měla být spíš policajtka, její nápady jsou dobré a má skvělou intuici, díky které dokáže sama vypátrat spoustu spojitostí. Je to chytrá, inteligentní a uznávaná novinářka. Sarah pomáhají při zjišťování informací kolegové z redakce, pro které jsou některé její myšlenkové pochody nepochopitelné, přesto jí díky dřívějším zkušenostem věří.

Velmi originální pro mě bylo zapojení významů symbolů květin, které hrají v příběhu velkou roli a které pomůžou odkrýt, co se vlastně stalo.

Ač se děj odehrává ve Vídni, z města téměř nic nepoznáme, ale na důležitosti hotelu Sacher to neubere.

Kniha je čtivá, nejsou v ní žádné zbytečnosti navíc. Děj je svižný, pěkně ubíhá, celý se odehraje za pouhých 14 dní. Líbila se mi i mapka okolí hotelu, která je na předsádce. Za mě se jedná o pěkné vídeňské krimi, které doporučuji.
Jako bonus beru dvojobal, do kterého je kniha zřejmě omylem obalena.

Komentáře (0)

Přidat komentář