Vévoda v utajení

recenze

Podkoní, nebo vévoda? (2023) 5 z 5 / Kikina182
Podkoní, nebo vévoda?

Rhys, vévoda z Worthingtonu, se se svými přáteli vsadil, že se budou na domácí sešlosti vydávat za sloužící a ten, kdo zůstane nepoznán, vyhraje. Rhys se ujme role podkoního a je přesvědčen, že má vítězství v postatě jisté. Tedy až do chvíle, kdy se objeví Julianna, které se kdysi dvořil. Ale i když má Julianna chuť se Rhysovi pomstít za příkoří, které jí způsobil, jeho šarm ji ponouká k mlčení. Tohle nečekané setkání zamíchá kartami a v sázce je najednou mnohem víc.

Stejně jako u prvního dílu nabídla kniha Podkoní, nebo vévoda? čtivý styl psaní, ve kterém nechyběl hluboký náhled do myšlenek a emocí hlavních hrdinů. Příběh krásně plynul a zároveň mi jako čtenáři dovolil se vcítit do kůže hlavních hrdinů a přemístit se do středu událostí.

Příběh začíná tam, kde začínal i příběh prvního dílu Lokaj a já. Časově se totiž většina obou dílů prolíná, a proto se v knize vyskytují některé scény, které jsou známy právě už z první knihy. To by mohl být trochu problém, pokud bych četla všechny díly za sebou, ale s větším časovým odstupem mezi čtením jsem se ani při těchto opakovaných pasážích nenudila.

Ani tentokrát nebyl příběh nijak originální, ale dostala jsem od něj přesně to, co jsem čekala. Nádherný milostný příběh a ještě něco navíc. Mezi hlavními hrdiny to perfektně jiskřilo a jejich dialogy, nebo spíš verbální souboje, byly opravdu skvělé. Neskutečně jsem si knihu užila a pobavila se u ní. Ačkoli ten otevřený konec mě opravdu nepotěšil, vážně jsem chvíli přemýšlela, jestli mi v knize pár stránek nechybí.

Z velké části za to mohly i hlavní postavy. Ačkoli každá z postav byla jedinečná a autorka si na jejich vykreslení dala opravdu záležet, záměrně vytvořila Rhyse a Juliannu jako osoby s dost podobnou náturou, díky čemuž vznikl tak skvělý a zábavný příběh.

Podkoní, nebo vévoda? je svým způsobem podobný prvnímu dílu, ale zároveň je úplně jiný. Každopádně se ale jedná o skvělou romantickou knihu, která rozhodně stojí za to, a já se už moc těším na třetí díl ze série. A opravdu doufám, že v něm bude i vysvětlení otevřeného konce této knihy.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Euromedia - Ikar.


Podkoní, nebo vévoda? Podkoní, nebo vévoda? Valerie Bowman

Rhys Sheffield, vévoda z Worthingtonu, se vsadí se svými přáteli, že se bude na domácí sešlosti vydávat za podkoního a nikdo ho neodhalí. Na party však bohužel dorazí jeho ex-přítelkyně, krásná lady Julianna Montgomeryová, a Rhyse... více


Komentáře (0)

Přidat komentář