Vermilionské hory

recenze

Království v kameni (2023) 4 z 5 / virgo_books
Království v kameni

Na to, že tato kniha byla úplná prvotina od autorky, mě to opravdu překvapilo.

Celý příběh se odehrává ve světě, kde existují kouzla, čarodějky a všemožné nestvůry, které číhají ve Vermilionských horách hned za velkou bránou, která odděluje jedno z království, které je ukryté uvnitř hory.

Sledujeme tu hlavní hrdinku Morgane, která je ke všem chladná a neprojevuje emoce. To ji totiž docela drsným způsobem naučil její otec král.

Skoro jediným člověkem, na kterém jí záleží je Gabriel, její bratr. Ten je její úplný opak.

Děj začíná ve chvíli, kdy si má Morgane vybrat svého manžela, aby mohla usednout na trůn. Vše se ale zkomplikuje, když někdo začne usilovat o její i Gabrielův život.

Morgane musí utéct z bezpečí hory a zvládnout přežít ve světě, který nikdy předtím neviděla. Na tomto dobrodružství ale nebude sama.

V průběhu knihy, sledujeme více postav, ať už ty, co jsou na hradě nebo Morgane a ty, které potkává na své cestě. Většinou se to ale zaměřuje právě na ni.

Bylo tam plno zvratů a tajemství, které se postupně odkrývaly a samozřejmě nechyběla romantická linka, kterou jsem si opravdu užívala. Rozhodně ale nečekejte nic spicy.

Byly tam určité pasáže, kdy jsem si říkala, že už je to všechno moc velká náhoda a trochu klišé, ale celkově jsem si čtení užila a na to, že to byla autorčina prvotina, se jí příběh povedl.

4/5

Moc děkuji @pointa.cz za zaslání výtisku k recenzi.


Království v kameni Království v kameni Nela Mičková

Princezna Morgane je dcerou krutého krále, který vládne království uvězněnému ve skále Vermilionských hor, o jejichž nebezpečných nástrahách se během staletí rozneslo mnoho pověr. Po několika pokusech o její i bratrovu vraždu utík... více


Komentáře (0)

Přidat komentář