Království v kameni

Království v kameni https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518869/bmid_kralovstvi-v-kameni-oYD-518869.jpg 4 34 14

Princezna Morgane je dcerou krutého krále, který vládne království uvězněnému ve skále Vermilionských hor, o jejichž nebezpečných nástrahách se během staletí rozneslo mnoho pověr. Po několika pokusech o její i bratrovu vraždu utíká Morgane do samého srdce hor, kde svádí boj nejen s nástrahami a nestvůrami divočiny, ale i se sebou samou. Musí se rozhodnout, zda půjde ve stopách svého otce, nebo zda si najde svou vlastní cestu. Dokáže se Morgane postavit krvežíznivým obludám i ničivým iluzím?... celý text

Přidat komentář

Wajny
12.02.2024 4 z 5

Království v kameni od debutující autorky představuje poutavý fantasy příběh, který láká do světa plného tajemství, dobrodružství a nečekaných zvratů.

Autorka propojuje jednotlivé prvky příběhu, vytváří promyšlené spojení a zajišťuje, aby všechno do sebe zapadalo. Celkový děj není pouze dobře zpracován, ale je i velmi nápaditý. Zápletku obohacují zajímavé informace, spousta záhad a otázek, které udržují čtenáře v permanentním napětí. Příběh je navíc provázán napínavými momenty a správnou gradací děje. Přepínání mezi děním uvnitř království a vnějším světem přidává příběhu dynamiku.

Zpočátku mi trvalo se do příběhu začíst, protože autorka zdánlivě řešila nepodstatné věci, pasáže se opakovaly a většina rozhovorů působila plochým dojmem. Avšak s postupem času autorka proniká hlouběji do svého psaní a vy knihu nechcete odložit. Zároveň mi, ale přijde, že příběh je hodně zrychlený a nevadilo by mi pomalejší tempo, aby bylo více prostoru pro detaily a hlavně i větší zaměření na postavy, kterých je v knize opravdu hodně.

Postavy jsou zajímavé a líbí se mi, že každá z nich má nějaké vlastní tajemství či nějakou strast, se kterou musí bojovat. Hlavní postava Morgana je odměřená a chladná, ale občas působí nestálým dojmem. Nicméně postupně se vyvíjí a odhaluje vnitřní konflikty a boj s vlastní identitou. Postava Finna působí trochu jako zjevení, je hodně optimistický, hravý, ale zároveň dokáže ukázat i vážnější stránku a líbí se mi jeho odhodlání, se kterým vstupuje do všeho nového a neznámého. Postava krále je výborně zpracována – zlá, krutá a vzbuzující v čtenáři odpor. Gabriel, další výrazná postava, která bude pravděpodobně více rozpracována v druhém díle, zatím působí nevýrazně, ale je patrný potenciál k hlubšímu zkoumání. Autorka dokázala velmi dobře vykreslit sourozenecké pouto.

Prostředí království v kameni a jeho rozuzlení je velmi dobře napsané, vytvářející stísněnou a temnou atmosféru. Popisy lesa, nestvůr i čarodějnic jsou živé a snadno si je dokážete představit.

Romantická linka je přítomná, postupná a uvěřitelná, ale mohla by být ještě více prohloubena prostřednictvím dialogů a vzájemného poznávání postav (Miluju romantiku!).

Největší „výtku“ mám ohledně stylistických a gramatických chyb. V textu se opakují slova, jsou zde chyby v zájmenech, občasné gramatické chyby a výrazy, které nezapadají do příběhu (např. bledý korzet, co to meleš?, haranty, ulízaně...). Některé pasáže jsou hodně krkolomné a chtěli by více upravit, pak by více vynikli. Zároveň je patrné matoucí přeskakování mezi postavami, které právě mluví. Je trochu škoda, že autorka neměla silnějšího korektora.

Kniha určitě stojí za přečtení a já se už těším na druhý díl. Já děkuji autorce že jsem si knihu mohla přečíst! #spoluprace

3,5*

Instagram - Nikmakbooks

recenzienika657
02.02.2024 5 z 5

#kralovstvivkameni @mickovaneli @pointa.cz

Hneď na začiatku by som chcela upozorniť, že kniha nie je až tak úplne pre deti. Na @martinus_sk je označenie 13+ ale ja by som ho kľudne zdvihla aj keď dnešná mládež už číta naozaj všetko.
Svieti mi tam posledný dostupný kus. Tak rýchlo, lebo čochvíľa vychádza pokračovanie.

Začiatok sa mi trošku ťahal, ale neskôr v deji som zistila, že to tam muselo byť. Autorka je majsterka vo zvratoch, ktoré nastávali neustále až som sa nestihla diviť a zvyknút si na situáciu... už sme boli vtiahnutý do ďaľšieho dobrodužstva. V príbehu nám nechýbajú príšery, napätie, zlý kráľ, a mne sa veľmi páčili záhadné čarodejky, od ktorých naozaj nevieme čo, prečo, kedy a načo.

Tvrdá Morgan, ktora je následníčkou trónu utečie z bezpečia skál a "vpadne" do náručia Finnovi. Finn chce zachrániť svoju dedinku, Morgan chce odpovede...Dobrodružstvo môže začať.

No a ten skoro koniec... hmmm. Prosím si pokračovanie. chcem vedieť ako pokračujú ich životy.



Ďakujem za možnosť si prečítať príbeh @mickovaneli

#booklover #fantasy #kralovstvo #princezna #prisery #carodejky
#bookstagramsk #books #bookstagram #spolupracasnikou


Kiksi007
28.12.2023 5 z 5

Recenze na mou čtrnáctou štafetu
Knížka je první počin autorky a musím říci, že jsem mile překvapená a příběh mě úplně vcucnul
Tady něco málo o příběhu: Knížka vypráví o princezně Morgane která má dvojče prince Gabriela a jejích království je ve skále a jejich obyvatelé nesmí skálu opustit. Království vládne velmi krutý král a princeznu přetvořil k obrazu svému a začala se s ní stávat následnice trůnu bez emocí. No a více už Vám neprozradím Pokud chcete vědět, jestli její srdce roztaje a postaví se svým démonům neváhejte si příběh přečíst
Děkuji za štafetu @knihy_jedne_modrovlasky bylo mi ctí se jí zúčastnit a z příběhů jsem nadšená a nezlobila bych se kdyby bylo pokračování příběhu
@mickovaneli a Vám přejí ať máte stále múzu při sobě k vytváření dalších příběhů

Jidu
08.12.2023 4 z 5

Přiznám se, že když jsem viděla knihu a zjistila jsem, že autorce je 18 let, tak jsem se malinko lekla. Nepodceňuji mladé lidi, ale od mých osmnáctin to už nějaký pátek je, a já se bála, aby to nebylo opravdu hodně YA, spíš až dětské.
No a autorka mi totálně vytřela zrak! Nádherně vykreslený svět, s ničím se tady nikdo nemaže, krve až až! Zkrátka wow.

Morgane jsem moc fandila, nebyla to žádná tupá princeznička, ale pořádná bojovnice! A bavilo mě postupně odkývat tajemství jejího krutého otce a celkově jeho příběh.

Svět magie byl také úžasný, napínavý, čekala jsem, co na Morgane ještě odkud vyskočí..no, nechtěla bych být v její kůži.

Romantická linka samozřejmě nesmí chybět, ale zde je jen maličko, je úplně přirozená a budete jim držet palce, to zaručuji.

Jednu hvězdičku ubírám za občas maličko ploché dialogy a sem tam hluchá místa, ale na prvotinu?! ÚŽASNÝ!

Knihu vřele doporučuji a moc se těším na další díl.

lucyvase4
22.11.2023 4 z 5

Hodnocení: 4,5/5

Morgane žije se svým bratrem (dvojčetem) Gabrielem v království Viridian. Je dcerou krutého krále, který vládne království uvězněnému ve skále Vermilionskych hor. A protože v okolí Skály není bezpečno, král nikoho nepouští ven. Morgane a Gabriel jsou tak vlastně zajatci svého otce uvnitř jehi království. Morgane se má stát novou královnou a proto se do Skály sjíždějí její nápadníci. S nimi ale přichází i nebezpečí. Gabriela a pak i samotnou Morgane se pokusí někdo zabít. Morgane, kterou král učil celý život neprojevovat city a být chladnou královnou, utíká do hor a doufá, že tento čin ochrání jejího bratra. V horách ale není bezpečno. Na to přijde hned, jak opustí panství. Les je mrtví, nikde žádná tráva, vše vypadá jako by umíralo. Navíc se lesem pohybují stvůry, které lačni po její krvi. A určitě by ji dostaly velmi rychle, nebýt jejího zachránce Finna a jeho okřídleného přítele Erika.
Dokáže Morgane zachránit své království? Kdo je vlastně Finn a proč ji zachránil? Dokáže její srdce roztát a nebo se bude řídit tím, co jí radil král? A na jaké další tajemství narazí?

Wow další úžasné české fantasy. Příběh byl promyšlený do detailu a na vše jsme postupně dostali odpovědi.
Moc se mi líbil vývoj postav. Ať už Morgane, Finna nebo Gabriela. Také se mi líbila romantická linka. Postupně se vztah vyvíjel nebyl hrr... Což mi bylo sympatické. Musím se přiznat ze i slzičky ukaply. Autorka nas udržuje v neustálém napětí. Kniha je plná akce. A ty děsivé popisy nestvůr, lesa a čarodějnic. Mnohdy mně běhal mráz po zádech.

Moc děkuji za možnost účastnit se štafety. A těším se na další dil

cestina_s_linus
07.10.2023 4 z 5

Jde poznat, že se jedná o prvotinu. V první třetině knihy narážíme na ploché dialogy. Touto částí se člověk musel doslova prokousat. Od strany 100 se to zlepšilo, ale i tak jsem našla pasáže, které se zbytečně opakovaly. Ocenila bych lepší zprácování mapy - je kapku nečitelná.

Mám tady několik kladných ale:
1) postava krále - dlouho jsem nenarazila na postavu otce, která by se mi tak moc hnusila
2) vykreslení sourozeneckých vztahů
3) princeznin růst - z ledové královny > uzlíček citů a lásky
4) Zrzek a jeho papagáj - já ty dva miluji
5) snad každá postava má nějaké tajemství
6) sem tam v knize najdeme super hlášky
7) líbilo se mi vyvrcholení děje (jen mě mrzel ten otevřený konec)

Jsem zvědavá na další texty, které autorka vydá.

Knihomol_ka
04.10.2023 3 z 5

Máme tu první příběh od velmi mladé autorky.
Samotná obálka je opravdu krásná a anotace zní taky opravdu pěkně.

Co se ale týče samotného příběhu, tak začátek byl pro mě trochu náročnější. Nemohla jsem se do příběhu vůbec začíst. Dialogy mezi postavami mi přišly dost slabé. Také se v příběhu pořád opakovaly dokola stejný slova až to někdy bylo nepříjemné a kazí Vám to požitek ze čtení. Ale s tímhle mohl někdo pomoci autorce. (Korektor,redaktor)

Co se týče samotného příběhu, tak je to opravdu zajímavý fantasy příběh. Musím říct, že pro mě dost i originální nápad. Od poloviny příběh nabírá jiný směr a je zajímavější.

Já osobně bych více ocenila popis hlavních postav. Příběh se mi nakonec líbil a autorce přeji mnoho úspěchů do budoucna.

Knize dávám 3.5 a byla mi poskytnuta autorkou v rámci spolupráce. Děkuji.

Evik161
02.09.2023 odpad!

Nedočteno. Ačkoliv to nemám ve zvyku, knihu jsem nedokázala dočíst. Hrozně mi to připomínalo slohovou práci žáka základní školy. Naprosto nechápu kladná hodnocení. Nelíbil se mi styl psaní, dialogy, vlastně se mi to nelíbilo celkově. Prijde mi že komentáře jsou psané o jiné knize a nebo jde o rodinu či kamarády. Tohle bylo opravdu hodně slabé.

Dalish
26.08.2023 5 z 5

Originální příběh i prostředí, úžasné popisy charakteru i vzhledu postav, ale taky prostoru. Za mě stoprocentně doporučuju. Kniha mě moc bavila a jsem hodně zvědavý na další vývoj mladé české velmi talentované autorky

Buffy79
26.08.2023 5 z 5

Kniha s poutavým příběhem se výborně čte. Máte potřebu číst dál a dál, autorka vás vtáhne do děje hned od počátku. K postavám člověk snadno přilne. Když vezmu v úvahu mladý věk autorky (pouhých 17 let), jedná se o velmi zdařilý debut. Rozhodně doporučuji přečíst!

DreamerX9
25.08.2023 1 z 5

Oceňuji autorčino nadšení a zároveň na prvotinu I to že to jakž takž mělo hlavu to je za mě ale bohužel vše. Nesedl mi styl jakým je kniha napsaná,postavy a neoriginální a i nezáživný děj nicméně jsem náročný čtenář a napsat knihu dá práci a chce to vyvinout značné úsilí. Jsem ovšem přesvědčena, že si kniha najde své čtenáře a budoucí autorčiny knihy si třeba najdou i mně a překvapí :)

Wintersloki
24.08.2023 5 z 5

Kniha už od začátku vtahuje do děje. Občas slza ukápla, ani smích nechyběl, ale také jsem byla napnutá jako struna.
Skvělá kniha, opravdu doporučuji přečíst!!

alexa8351
23.08.2023 5 z 5

Autorka mě nadchla hned první kapitolou této knihy, tolik otázek, tolik záhad, nešlo přestat číst.
Celou dobu, byla knížka velmi napínavá, někdy i s nečekanými rozhodnutími autorky. Pořad se něco dělo a pak se všechno hezky vysvětlilo. Každá postava byla dokonale vylíčená takže v moji hlavě běžel film mezitím, co jsem to četla. Je tam hezky zachyceno jak se postupně mění chování hlavní postavy i všech ostatních. Prožívala jsem to od začátku až dokonce. Ukaply mi slzy i se zasmála. Takže jen tak dal! SUPER KNIHA!!

Laerry
31.07.2023 5 z 5

Povedený debut (?) mladé české autorky, který vás vtáhne do děje ihned od prvních stránek. Hezky květnatý text děje se krásně doplňoval s imaginativně popsaným prostředím.

Štítky knihy

pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy knížky

Nela Mičková
česká, 2005
2023  77%Království v kameni

Kniha Království v kameni je v

Právě čtených2x
Přečtených36x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených6x
Knihotéce50x
Chystám se číst58x
Chci si koupit15x
dalších seznamech3x