Ve třiceti (poprvé) single

recenze

Ve třiceti (poprvé) single (2018) / Jana77
Ve třiceti (poprvé) single

Co dělat, když vás manžel po několikaletém manželství podvede, a to rovnou s mužem?








Hrdinka Lisy Daily Alex ani nemá čas vyrovnat se s faktem, že muž, jehož zná od školky a který jí byl odnepaměti nejbližším přítelem, není tím, za koho jej měla. Ano, stihne vystřídat stav popírání, stav nejvyšší zuřivosti a stav hlubokého zoufalství, ale proces pozvolného hojení brzy naruší intervence partičky nejbližších přátel, včetně nyní již čtyřprocentního exmanžela.
Pokud nechce ve třiceti zůstat single či vzít zavděk dennodenní společností kocoura, projevujícího svou náklonnost poněkud svérázným způsobem, musí začít randit. A to rovnou podle seznamu bizarní devítky cíleně vytipovaných mužských samozřejmě heterosexuálních individuí, protože podle Alexiných přátel jsou nezbytnou zkušeností pro „a žili spolu šťastné až do smrti“ s Panem Božským, na kterého po splnění seznamu jistojistě narazí.

Alexino randění skutečně připomíná eskapády Bridget Jonesové, po třetím rande jsem očekávala, že se Alex raději vydá na dráhu zbožné jeptišky. Ale do hry, mimo seznam, vstupuje horký kandidát na Toho Pravého, jen má jednu pro Alex velmi zásadní chybu – je gay. Ironie osudu se přihlásila o slovo…
Alexiny sarkastické komentáře veškerého dění a slušná porce sebeironie celou knihu zlehčují a udržují čtenáře v povznesené náladě. Bohužel v poslední třetině autorka nechala linii humoru vytěsnit trochu vážnějším náhledem na vztahové peripetie a koutky úst se mi pře čtení zvedaly s mnohem menší lehkostí. Samotný závěr byl dle mého názoru uspěchaný a kapánek přeslazený, i přesto byla celkově kniha výborným čtením pro odlehčení vážnosti reálného života, nejlépe při dovolené.

Komentáře (0)

Přidat komentář