V temnotě – kolik bude experimentů?

recenze

V temnotě (2021) 5 z 5 / Kizuizi
V temnotě

Forenzní psycholožka Zoe Bentleyová a agent FBI Tatum Gray se ještě ani neotřepali z posledního případu a už jsou vysláni do velmi horkého města San Angelo, kde mají velmi znepokojivý případ. Pachatel tam pohřbil dívku zaživa, a do světa z toho vypustil video - příšerné a děsuplné a všichni se obávají, že by mohlo být brzy další, protože tohle má název „Experiment číslo jedna“...

Po první knize ze série se Zoe Bentleyovou, tedy
V mysli vraha, se mi do ruky dostala novinka
V temnotě. A pokud hledáte skvělý, napínavý
a zároveň i vtipný thriller, právě jste ho našli!

V temnotě je naprosto parádní věc! Nejen že jsem místy nedýchala napětím, ale dokonce jsem se u knihy i rozesmála. Výborné postavy, horkem sálající prostředí, inteligentní šílenec, ale i zákeřný kocour a zlatá rybka. Ano, tohle všechno tvoří vynikajicí celek, který Vás nadchne a knihu nechcete vůbec odložit.

Příběh je vyprávěn z několika pohledů a nechybí ani ten ze strany pachatele,
s náhledem i do jeho dětství. Postavy jsou perfektně charakterově vykreslené, známe
i jejich minulost, takže víme co je pohání vpřed a proč jsou takoví, jací jsou. Zoe i Tatum jsou velmi sympatičtí, ale upřímně řečeno, mým favoritem je Marvin, což je Tatumův dědeček. A i když nepatří mezi hlavní postavy, bez něj by to nebylo ono a je to právě on, kdo má na svědomí humorné vsuvky.

Knihu V temnotě můžete číst i bez znalosti předchozího dílu, ale tak úplně to nedoporučuji. Zásadní věci jsou zde sice lehce shrnuty, ale po přečtení prvního dílu lépe pochopíte třeba i vztah Zoe a Tatuma.
Tento druhý díl se mi líbil víc, ale skvělé jsou oba. A samozřejmě už se nemohu dočkat pokračování!

Za recenzní výtisk moc děkuji nakladatelství Grada Publishing (Cosmopolis).


V temnotě V temnotě Mike Omer

Video s dívkou drápající nehty víko své rakve patřilo k tomu nejhoršímu, co Zoe kdy viděla. Ještě víc ji však znepokojil popisek: Experiment číslo jedna. Ona i její partner, zvláštní agent Tatum Gray, dělají, co mohou, aby našl... více


Komentáře (0)

Přidat komentář