Uteč, dokud můžeš – první díl nové série

recenze

Uteč, dokud můžeš (2023) 4 z 5 / Kizuizi
Uteč, dokud můžeš

V rodném městě agentky FBI Laurel Snowové došlo k nálezu lidských ostatků, a jelikož je v ohrožení i její rodina tak neváhá, a nechá se k vyšetřování přiřadit. Jejím společníkem se, mimo jiné, stává samotářský ranger Huck Rivers, se kterým očividně nebude lehké pořízení. Tím se však Laurel nenechá rozhodit a je pevně rozhodnutá případ rozlousknout...

Když se objeví nová krimi série, vždycky zpozorním, protože pro série mám prostě slabost. A tak bylo vcelku jasné, že neodolám ani téhle...

A dobře jsem udělala, jelikož Uteč, dokud můžeš je neskutečně čtivá kniha s chytrou hlavní hrdinkou. Laurel Snowová je malá, drobná a má velmi vysoké IQ - moc nerozumí ironii, narážky na svou osobu si nebere k srdci... (malinko mi připomněla Sheldona ze seriálu TBBT, ale Laurel je na tom trochu líp, co se sociálních vztahů týká :) ). A když se „zakousne“ do případu, nic jiného ji nezajímá, i když je v ohrožení života.

Já osobně knihu asi do top žebříčku tohoto roku nezařadím, ALE! Je to skvělé, svižné a hlavně takové svěží čtení, které mě překvapilo nejen tím, jak dobře se čte, ale i zařazením romanticko/lechtivé části. A i když romantický žánr tak moc nevyhledávám, zde mi to vůbec nevadilo a příběhu to dodalo ten správný šmrnc. Nechybí napětí, trocha humoru, jak jsem už naznačila bude to i jiskřit, a nevyhnete se ani překvapením. Jen postup vyšetřování mi přišel trochu slabší.

Laurel je milá, sympatická ženská, která se ničeho hned tak nelekne. A dámy, ranger Huck Rivers se Vám bude líbit – samotářský, namakaný chlapík, který nesouhlasí se vztahem na jednu noc! A abych nezapomněla – má i skvělého psa!

Takže jestli do toho jít? Rozhodně! Já už se moc těším na další díl!

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Metafora)

Komentáře (0)

Přidat komentář