Tsunami v rodině, kde se vše proplétá se vším

recenze

Tsunami (2022) 4 z 5 / ELIKALLY
Tsunami

Rodina odjíždějící na exotickou dovolenou do Thajska, aby zde rodiče obnovili svatební slib na romantické pláži, který má tak trochu oddálit hrozbu jejich vzájemného odcizení.
Aspoň takový je původní plán Emmina manžela, který tento výlet organizuje s cílem své manželství zachránit.
Dcera přijíždějící na na narozeniny své mámy z Francie s sebou přiváží i část již dávno zapomenuté minulosti, kterou se minimálně část rodiny snaží neúspěšně zapomenout. Jak moc mohou být propleteny osudy v jedné rodině si může každý čtenář zkusit odhadnout již velmi záhy, jisté je, že tak bujnou fantazii a odvahu bude mít málokdo.
Příběh vyprávěný jednotlivými aktéry dává nahlédnout do myšlenek všech členů, přírodní i vztahová katastrofa se nezadržitelně blíží, vše většinu času zasazeno do exotické krajiny Thajského ostrova, který postihne přírodní katastrofa. Napětí je však cítit již dávno před zničující vlnou a ještě dlouhá léta po ní.
Co vše je člověk ochoten udělat či naopak neudělat pro lásku, naplněnou a hlavně tu neopětovanou.
Jakou cenu pak člověk platí, pokud nedokáže odpustit.
To vše nabízí ve velmi podařené knize Karin Krajčo Babinská formou, která Vás udrží v pozornosti do poslední stránky.


Tsunami Tsunami Karin Krajčo Babinská

Vzpomínky jsou jako vlny, stále se k nám vrací. Den Eminých narozenin se kvapem blíží. Kromě členů její rodiny se však na oslavu chystá i jeden nezvaný host – minulost, kterou všichni považovali za dávno mrtvou. V návalu nečekan... více


Komentáře (0)

Přidat komentář