Temné a kruté lži – YA thrillerová fantasy

recenze

Temné a kruté lži (2023) 5 z 5 / Kizuizi
Temné a kruté lži

Do La Cachette v Louisianě jezdí mnoho turistů, protože je to místo, kde žijí lidé se zvláštními schopnostmi. Na léto sem přijíždí i sedmnáctiletá Grey, která tu vyrůstala, má tu babičku a kamarády. Jenže právě jedna její kamarádku nedávno zmizela, a i když tu má snad každý nějaký ten „dar“, všichni tvrdí, že neví co se s ní stalo, a tomu právě Grey nevěří...

Viděla jsem obálku a byla jsem si skoro jistá, že tohle si budu chtít přečíst. Pak jsem si přečetla anotaci a bylo jasno. Zbývalo už jen doufat, že mě můj instinkt nezklame...

Ohó, tohle je naprosto skvělá kniha! Čtivý příběh hned vtáhne do děje a tak těch 400 stran uteče jako nic. Začátek je pomalejší, nic moc se sice neděje, ale už ten je zahalen do tajemného a ponurého hávu, a tak nutí čtenáře spekulovat, co se vlastně na tom ostrově, v těch hnusných bažinách, mohlo stát. A pak přijde smršť; zvraty, na povrch vyplouvají dávná tajemství a na řadu přichází otázka, jestli vážně není lepší některé věci nechat „spát“.

Úžasná temná atmosféra, gradující napínavý děj, velmi lehká romantická linka, skvěle vymyšlený příběh. Kdybych chtěla, mohla bych se rýpat v tom, že mi občas někdo z „dětí“ malinko lezl na nerva, mohla bych tam najít nějakou drobnost, která se mi nelíbila (občas se opakující detaily), ale já NECHCI! Tenhle příběh se mi tak líbil, že mu neprominu jen to, že už skončil.

Najdete tu „krásná“ zvířátka (vzhledem k prostředí, kde se příběh odehrává nejspíš chápete, že tím nemyslím jen světlušky), převážně mladé postavy, které v sobě dost často nesou nepěkná traumata (násilí se tu úplně nevyhnete), a řekněme si rovnou, že už i jen kvůli té obálce musíte dát knize šanci. Já osobně ji mohu jedině doporučit, a to i dospělým čtenářům.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Albatros Media (Fragment)

Komentáře (0)

Přidat komentář