Tajemství Abigail Tarkanové

recenze

Modrá čarodějka (2024) 5 z 5 / Kikina182
Modrá čarodějka

Abigail chodí do Tarkanské čarovné akademie, ale kouzlení jí moc nejde a kvůli neschválům svých spolužaček je osamělá a často se ocitá v průšvihu. Vypadá to, že její dny na akademii se krátí... Ale Abigail má v rukávu pár kouzel, o kterých sama zatím neví.

Styl psaní je jednoduchý, ale zároveň je v něm řečeno všechno, co je třeba. Je zkrátka takový, jaký byste u dětské knihy čekali.

Hned na začátku mě kniha překvapila tím, že v ní má takovou menší roli severská mytologie. Zároveň bylo celé pozadí čarodějnic hezky promýšleno a vysvětleno.

Jedná se o dobrodružnou knihu pro děti, která je opravdu povedená a dokáže zaujmout. Zároveň má mezi řádky i mravní ponaučení.

Jediné, co bych vytkla, jsou příliš rychlé a nekonzistentní změny v chování postav na příliš malém prostoru. Sice je kniha pro děti, takže určitá změna pro demonstraci jistých věcí se dá pochopit, ale i tak si myslím, že by určitě neuškodilo, kdyby to bylo lépe propracované.

Modrá čarodějka se mi líbila a jsem zvědavá na další díly. Pokud máte rádi dětské knihy a chcete si přečíst krátkou jednohubku, můžu doporučit.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Grada - Bambook.


Modrá čarodějka Modrá čarodějka Alane Adams

Dobrodružství plné kouzel, skřekoňů, krysoňů, zlivočáků a dalších tajemných tvorů i obřích krvelačných pavouků. Abigail Tarkanová by se jednou chtěla stát nejmocnější čarodějkou ze všech. Chodí do Tarkanské čarodějnické akademi... více


Komentáře (0)

Přidat komentář