Modrá čarodějka

Modrá čarodějka https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/526347/bmid_modra-carodejka-6553bb00d5bd1.jpg 4 5 1

Dobrodružství plné kouzel, skřekoňů, krysoňů, zlivočáků a dalších tajemných tvorů i obřích krvelačných pavouků. Abigail Tarkanová by se jednou chtěla stát nejmocnější čarodějkou ze všech. Chodí do Tarkanské čarodějnické akademie, ale kouzlení jí moc nejde – asi brzy propadne ze zázračných zaklínadel a efektivních elixírů. A navíc jí ztrpčuje život protivná spolužačka Endera. Jako by jí byl neúspěch souzen. Abigail ale ve skutečnosti není taková, jak působí na ostatní a jak se i sama cítí. Aniž by to tušila, je obdařena jedinečnou mocí, kterou zdědila po svých rodičích, které však nikdy nepoznala. Tuto magickou sílu v sobě musí nejprve objevit. A také se musí naučit ji zkrotit. Zatímco každá čarodějka vládne zeleným čarohněm, ten její hoří jasně modře. A to něco znamená! Ale je potřeba to skrýt. Podaří se jí to, nebo ji modrý plamen zákonitě dostane dřív nebo později do potíží? Zvládne malá čarodějka obejít nástrahy studia a své výjimečnosti? Dokáže si ochočit mocného okřídleného tvora, jenž každého roztrhá na kusy? A najde si nakonec i cestu k Endeře, kterou musí se svým kamarádem Hugem zachránit z temného podsvětí plného zákeřných pavouků? A jak je to vlastně u čarodějek s tím dobrem a zlem? Pro fanoušky Percyho Jacksona a Harryho Pottera.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Bambook
Originální název:

The Blue Witch: The Witches of Orkney , 2018


více info...

Přidat komentář

nela3812
28.02.2024 4 z 5

Cílovou skupinou tohoto příběhu jsou čtenáři kolem 9ti let, mezi které už několik let opravdu nespadám. I tak jsem si příběh užila a vrátilo mě to zpět do dětských let, kdy jsem po podobných příbězích vždy sáhla moc ráda. Příběh byl napínavý a obsahoval to až překvapivě mnoho zvratů, což je u knih pro takto mladé čtenáře neobvyklé.

Svět je jednodušší, ale ději to nijak neublížilo. Naopak je velmi nepředvídatelný. Některé scény zdánlivě připomínají HP a jde zde možná vidět lehká inspirace touto sérií, takže pro fanoušky určitě "musthave" kousek. Ocenila jsem také jednoduché, ale nápadité názvy zvířat či předmětů ve škole. Na tak jednoduchý svět je zde ale až příliš mnoho postav, což by především u mladších čtenářů, mohlo být trochu chaotické. Abigail a Hugo jsou však velmi sympatičtí a tvoří opravdu milou dvojici, které budete fandit od prvních stran. Oba jsou tak trochu pátým kolem u vozu, hledají své místo na světě a nacházejí přátelství na celý život.

Nebála bych se přidat do příběhu více stránek a vyplnit prázdná místa mezi rozhovory nebo scénami. Chyběl mi zde detailnější popis různých situací či míst. Často je vyprávění až příliš strohé a chybí mu barvitost, která čtenáře ještě o něco více vtáhne do děje. Tento nedostatek lehce kompenzují drobné ilustrace, kterých je v knize nemalé množství.

Celkově jsem však velmi mile překvapena a příběh určitě doporučím. Nejen pro mladší čtenáře, ale i pro ty větší, kteří si chtějí odpočinout a vypnout tíživé myšlenky.

Hodnocení: 4/5

Štítky knihy

pro dívky čarodějky škola čar a kouzel

Autorovy knížky

2024  88%Modrá čarodějka

Kniha Modrá čarodějka je v

Přečtených6x
Knihotéce41x
Chystám se číst17x
Chci si koupit5x