Tahle knížka mě zahřála u srdce

recenze

S chutí po Česku (2021) 5 z 5 / cesti
S chutí po Česku

O knize jsem se dozvěděla z facebooku a byla jsem na ní zvědavá hlavně kvůli inspiracím na výlety. Velice příjemně mě překvapilo, že krom zajímavých míst jsou v ní popsány i příběhy lidí z navštívených podniků. Žasnu a zároveň jsem i hrdá na to, jak šikovný a podnikavý národ jsme a kolik lidí má chuť dělat něco poctivě a hlavně srdcem. To je pro mě velká inspirace. Jsem moc ráda, že někdo vložil energii do toho, aby je všechny objel a napsal o nich knihu. Za to velké díky!
Co se týče zpracování, kniha je rozdělena do 13-ti kapitol, každá za jeden kraj. Jsou v ní všechny kromě Prahy, nevím, proč je vynechaná, ale asi by rozsahem vystačila na další samostatnou knihu. :) Na začátku každé kapitoly je uveden seznam věcí, které musíte vidět či ochutnat a za hodně praktický považuji i QR kód s odkazem na mapu míst z dané kapitoly. Zatím jsem kód zkoušela jen u jedné kapitoly, hodí vás to na mapy.cz, takže hned vidíte, jak jsou místa od sebe daleko a dokážete si výlet lépe časově rozvrhnout.
A poslední věcí, která stojí za zmínění, je velká pochvala grafikovi, moc se mi líbí retro zpracování knihy.

Komentáře (1)

Přidat komentář

Matematicka
06.07.2021

Děkuji za inspiraci. O existenci knihy jsem neměla tušení a výlety po České republice jsou naše slabost, takže se určitě ráda dám inspirovat...