S chutí po Česku

S chutí po Česku https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472408/bmid_s-chuti-po-cesku-QpU-472408.png 4 17 7

Vlakem za regionálními specialitami a zážitky. Přestože je Michaela Bugrisová velká světoběžnice, na své rodné Česko nikdy nedá dopustit. Na svých cestách vlakem po třinácti českých krajích vám ukáže, že vyhlášené speciality a nevšední zážitky člověk nemusí nutně hledat pouze v zahraničí. I Česko může být dobrodružné, nesmírně obohacující, vřelé a zejména plné tradičních i nečekaných chutí – obzvláště tehdy, pokud se necháte řídit radami místních obyvatel.... celý text

Přidat komentář

Marcik7
05.11.2023 5 z 5

Nedočetla jsem, protože stačí si jen listovat a člověk se chce okamžitě na spoustu těch míst vypravit, projít si je a ochutnat nějakou tu dobrotu. Měla jsem knížku půjčenou z knihovny, ale už ji mám objednanou a musím si ji koupit, budou se podle ní skvěle plánovat výlety po naší krásné a chutné vlasti.

lenikhor
03.11.2022 5 z 5

Netradičně a moderně pojatý průvodce po různých koutech naší země. Není to nějak vyčerpávající výčet všech známých atraktivit, spíš z každého kraje jen 3 nebo 4 místa, ale zato ta, která jsou podle autorky zajímavá a třeba ne až tak přecpaná turisty. Líbilo se mi, že autorka se v každém místě ptala místních co by jí doporučili oni osobně vidět a kde jim chutná nebo kam zvou své přátele.


Andi
30.08.2022 5 z 5

Skvělé nápady na gastro, výrobky a parádní tipy na výlety po naší malé zemičce. Děkuji.

bigbabe
29.08.2022 3 z 5

V každé knize nemůže být vše, ale protože jsem téměř všechny tyto kraje procestovala, musím zhodnotit, že téměř vše jsem buď viděla nebo jela okolo nebo o tom aspoň slyšela a že se tam někdy zajedu podívat. Tak jsem ráda, že mi to autorka připomněla a snad tím přiblížila ten čas, kdy se tam fakt už zajedu podívat.
Hezky popsaná místa a výlety.

Sandalkar
11.07.2022 4 z 5

Po precteni mam hlad a chut cestovat, takze kniha splneno ma. Z kazde oblasti je vsam ukazan vzdy jen uplny zlomek chutnych a hezkych mist, takze
..bude dvojka?

Kexina
28.11.2021 4 z 5

Původně jsem chtěla dát 5 hvězdiček. Přiznám se, že z čistě sobeckých důvodů, vždyť ve kterém jiném cestopise by dostalo tolik prostoru mé rodné město "na konci světa". :-) Ale nakonec jednu hvězdu uberu, trochu mi vadilo, že kniha není "upravená" - kraje se střídají nahodile a stejně tak je trochu zmatek v tom, jestli chce autorka propagovat místopis, nebo gastronomii, protože skáče od jednoho ke druhému, jak jí to zrovna slina na jazyk přinese.
Informací je ale v knize spousta, tipů na výlet si z ní čtenář vezme tolik, že to vystačí na dlouhý seznam, a různých zajímavostí či kuriozit ještě víc.
Nápad zkrátka skvělý, zpracování by ještě chtělo doladit.

Barticek
24.08.2021 4 z 5

Skvělé tipy na zajímavé ochutnávky regionálních jídel i výrobků a také na super dárky z cest! Například mě zaujalo košer víno a košer whisky z Třebíče! :-)

Autorovy knížky

2021  84%S chutí po Česku

Kniha S chutí po Česku je v

Právě čtených1x
Přečtených18x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce20x
Chystám se číst27x
Chci si koupit11x
dalších seznamech2x