Studentský život ve společnosti trávy

recenze

Brrrnění (2020) 5 z 5 / cornetka
Brrrnění

Johny, vysokoškolák, který si neumí představit den bez jointa a který má všechno na háku, prakticky denně je na kaši. Všechny problémy řeší hulením, jen občas se drží kvůli holce a jednou dokonce ze zdravotních důvodu přestane hulit, dlouho mu to však nevydrží. Největší otřes ale nastane v okamžiku, kdy zemře jeho kamarád Arnošt, který poslal Johnovi dopis. John si ho přečetl, ale už neodepsal a tak ho to sžírá - může za jeho smrt? Má na tom podíl viny?
Na druhou stranu šprt Honza, který je na vysoký čerstvě a který si chce užít studentský život na maximum a hrne se po hlavě všude tam, kde je příležitost si zahulit.

Tohle je vážně jízda! Pokud se dokážete vžít do postav, tak budete skoro pořád v rauši. Skvěle popsané stavy těch, co kouří trávu! Teda aspoň tak si to představuju, protože já to nikdy nevyzkoušela. Hned od začátku jsem si říkala, jestli se osudy těchto dvou studentů protnou a pokud ano, jak?
Knihu beru i jako ukázku toho, že tráva není “klasická” droga, která Vás totálně srazí na kolena a z jejíž spárů se bez cizí pomoci nedostanete, protože závislost je tak silná. Někdy může daný okamžik zpříjemnit, někdy naopak – každopádně nikoho kvůli tomu neodsuzuju. Někdo může po přečtení knížky dostat chuť na jointa, někoho to totálně odradí. Ať tak či tak, za přečtení to rozhodně stojí!

Děkuji autorovi za možnost přečíst si tenhle originální, zajímavý a čtivý příběh. Navíc doplněno originální grafikou, která se mi taky líbila.


Brrrnění Brrrnění Pavel Hénik

Johny je kolejní pařmen, který kašle na školu, každý den začíná jointem a neřeší chcípající mozkové buňky. To se však změní tragickou smrtí kámoše, kterou si Johny dává za vinu, a na pohřbu si přísahá, že se změní. Honza je panic,... více


Komentáře (0)

Přidat komentář