Stále se seznamujeme

recenze

Pod kupolí (2010) 4 z 5 / bradovav
Pod kupolí

Obálka: 3*
Hlavní postavy: 3*
Děj: 4*
@knihybeta #spoluprace

Kdo mě sleduje ví, že se tento rok s panem Kingem a jeho tvorbou teprve seznamuji. Toto je druhé dílo, které jsem od autora dočetla. Zároveň dočítám Pohádku a mám z toho všeho zamotanou hlavu. Sama nevím, jestli tedy mám Kinga ráda nebo ne. Pojďme se ale podívat na dílo Pod kupolí.

Kniha, která popisuje, co se stane, když městečko přiklopí skleněná kopule a odřízne obyvatele od okolního světa. Až mrazivě reálný popis událostí, popis vyhrocených situací, vražd, sebevražd, ale i naopak lidskosti, lásky, vstřícnosti a sounáležitosti. Jako milovníkovi reality show se mi na knize líbí sledování psychiky a chování lidského druhu ve chvíli mocenských bojů a bojů o přežití. Jako odpůrce politiky, politických témat a politických her jsem ovšem v některých částech knihy vyloženě trpěla.

Co mi asi nevyhovuje na knihách pana Kinga je velké množství postav. S nimi autor skvěle pracuje a já bych chtěla nahlédnout do jeho poznámek, kterými si eviduje provazby, vlastnosti a dějové záměry tolika postav. Pro mě je to ale moc postav pod jednou kupolí.

Toto dílo pro mě bylo mrazivým čtením s velkým množstvím mrtvých, zároveň fascinující pohled na lidské chování, ale nemůžu než neříct, že některé části knihy pro mě byly prostě zbytečně obsáhlé.

Já se teď vracím k Pohádce a svou cestu ke Kingovi si stále snažím najít. Co vy a pan Autor?

Celkové hodnocení: 3,75* z 5*

Komentáře (0)

Přidat komentář