Sokolník třetí díl s Ninou Guerrerovou

recenze

Sokolník (2023) 5 z 5 / Kizuizi
Sokolník

Nina s celým týmem jsou opět pozváni do Phoenixu. Na pomoc si je vyžádala univerzitní policie poté, co se záhadně ztratilo několik studentek. Většinou se na to přišlo až za několik dní, kdy nedorazily domů na prázdniny, a tak horké stopy zmizely. Všichni doufají v dobrý konec, dokud se ve staré důlní šachtě nenajdou mumifikovaná těla...

Knihy Šifra a Hadí oči, předchozí díly této série, byly naprosto dokonalé. Nejen že čtenáře nechaly nahlédnout do systému práce FBI, ale také je doslova připoutaly ke stránkám. A teď je tu Sokolník...

Vypadá to, že to je poslední díl série, a můžu říct, že mi Nina i celý tým budou chybět. Tohle bylo naprosto skvělé, i když bych Sokolníka hodnotila o malinkatý kousek hůř než Hadí oči - ale to jen proto, že druhý díl podle mne víc brnkal na emoce. Ale nemusíte se bát, emoční dávku si čtenář vybere i zde.

Důležitým prvkem téhle série jsou postavy vyšetřovacího týmu a hlavně velmi inteligentní pachatelé. Během celé trilogie všichni prošli jistým vývojem a je to znát hlavně na Nině, i když ta má stále trochu problém poslechnout rozkazy a občas si prostě jede to svoje.

Sokolník hodně odkazuje na předešlé díly, a i když jsou zde důležité prvky shrnuty, doporučuju přečíst si vše postupně a projít si tak veškeré důležité body z Nininy minulosti podrobněji. Pak možná čtenář lépe pochopí, proč občas jedná tak, jak jedná.

Celou sérii mohu rozhodně doporučit, je to parádní jízda!

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Metafora)

Komentáře (0)

Přidat komentář