Sny se mají plnit

recenze

Poslední song (2022) 4 z 5 / Red-haired
Poslední song

Riley má sen – stát se muzikálovou herečkou v New Yorku. Na jeho naplnění má ale pouze omezený čas, který se už chýlí ke konci. Shodou náhod se jednoho dne jako brigádnice dostane do hudební školy, kde se seznámí s Julianem, slavnou rockovou hvězdou. No co myslíte, že se asi stane?

Téma příběhu musí působit jako obrovské klišé, ale ve skutečnosti je to krásná romantická kniha plná snů, naděje, nových začátků i uzavírání nešťastné minulosti. Hlavní hrdinové za mě nijak nevynikali, ale byli opravdoví a tak ať je taková love story sebeprofláklejší, je také skvělým comfort čtením. Taky jsem si moc oblíbila vedlejší postavy, například frontmana Ethana a nejslepší kámošku Ally – zvědavě jsem už pokukovala na goodreads a ano, mají své místo v dalších dílech, takže se už nemůžu dočkat.

Pokud máte špatný den, chcete zalézt pod deku a slupnout skoro 400 stránkovou knihu téměř na jeden zátah, a mít pocit jako při čtení knih Mony Kasten, pak je Poslední song ideální volba.

Autorka nám na konci knihy dokonce představuje umělce, kteří tvořili soundtrack ke knize, což rozhodně přidává body, jen to na poslech nebyl úplně můj šálek kávy, ale to je u mě zcela normální. Poslouchám divnou hudbu.

Taky dávám velký palec nahoru za to, že texty písniček, které se v příběhu vyskytují, zůstaly v angličtině, dokážu si totiž představit, že by to po překladu byla řádná pohroma.

Knihu hodnotím 4,5*/5*, nemám ji vůbec co vytknout, ale taky to není úplně top strop čtení, ke kterému bych se chtěla neustále vracet. Všem romantickým duším ale doporučuji všemi deseti, tohle si užijete.

Moc děkuji @albatrosmedia za poskytnutí této romanťárny k recenzi, snad se od autorky dočkáme i dalších knih.


Poslední song Poslední song Nicole Böhm

On už slávu získal, ona po ní touží. Obstojí jejich láska v záři reflektorů? Riley má sen – stát na prknech slavné Broadwaye. Navzdory tvrdé dřině a obcházení konkurzů ale pracuje jen jako servírka v bistru prestižní hudební š... více


Komentáře (0)

Přidat komentář