Snaž se nedýchat

recenze

Snaž se nedýchat (2017) 5 z 5 / lucie.svobodova
Snaž se nedýchat

Snaž se nedýchat
Holly Seddon
5/5

Jedním slovem WOW.. kniha se mi hrozně líbila a určitě doporučuji přečíst - je až neuvěřitelné jak spisovatelka propojila téma vegetativního oddělení s detektivní linkou příběhu.

Příběh je vyprávěn z pohledu několika osob a v několika časových linkách - od minulosti až po přítomnost.

Moc se mi líbila linka Alex - novinářky, která kvůli svému zlozvyku (spíš už diagnóze) přišla o manžela, svou kariéru, přátelé, ale také se ji nemile podepisuje na zdravotním stavu.
Chce se opět dostat na vrchol své kariéry a píše článek o nemocech a lidech závislých na přístrojích, na oddělení nemocnice narazí i na Amy.

Amy je pacientkou oddělení nemocnice a před 15 lety ji všichni znali z novin. V roce 1995 byla totiž napadena a od té doby se do normálního života nevrátila. Sice byla po útoku zachráněna, ale jen do jisté míry.
Jednou z osob, která příběh vypráví je právě i Amy.. provede nás dějem před útokem, během útoku, ale i po něm. Proto je tento úhel vyprávění velmi zajímavý a poutavý. Amy totiž neví, kde je, co je za rok, takže ani kolik je jí let a co se vlastně děje. Ale zároveň dění kolem sebe do určité míry vnímá.

Alex a Amy jsou stejně staré a bydleli kousek od sebe, proto se Alex rozhodne, že do článku zahrne právě Amy a začne na vlastní pěst pátrat, co se vlastně stalo. Policie totiž útočníka nedopadla.

I vyprávění z dalších úhlů bylo velice poutavé, o tom se ostatně přesvědčte sami a knihu si přečtěte, myslím si, že nebudete litovat!
Jediná postava, která mi tam vadila je Fiona, dala bych ji pár facek, aby se probrala. Ale bez ní by to nebylo ono.

Lehce za půlkou jsem měla dva typy, kdo zločin spáchal, jeden z toho se potvrdil, ale až do konce jsem byla napjatá, kdo to tedy vlastně skutečně byl.

Určitě si od autorky pořídím i ostatní knihy..

Komentáře (0)

Přidat komentář