Smích zaručen

recenze

Valard & vejce na draka (2020) / jezynka
Valard & vejce na draka

Měla jsem možnost přečíst si úryvek z této knížky, když ještě procházela korekturou. Fantasy literatura nepatří mezi mou první volbu a snad právě proto mi připadalo, že postavy z úryvku nejsou zcela typické pro pravý fantasy svět.
Takže jsem byla zvědavá, proč jsou z Valarda všichni tak nadšení.
Po přečtení prvních několika stran jsem se naplno ponořila do příběhu a násilím se musela od čtení odtrhnout, když jsem zjistila, že čas pokročil daleko přes půlnoc a tím pádem hrozí, že ze mě do rána bude jedna z postav z Marvelovy prvotiny.
Okamžitě jsem se zařadila do zástupu Valardových fanynek a postupem času jsem zjistila, že není vhodné číst tuto knihu na veřejnosti, pokud toužíte zůstat nenápadní. Protože se prostě nemůžete nesmát nahlas.
Jan Marvel Horn dokázal svou inteligenci a všeobecný rozhled zasnoubit s příjemným humorem a všechno to aplikovat do příběhu, který se dobře čte i lidem, co, stejně jako já, po fantasy žánru obvykle nesáhnou.
Valard rozhodně zaujme jedno z čestných míst v mé knihovně a brzy si ho přečtu ještě jednou, protože toto je přesně jedna z těch knih, ve které při každém přečtení odhalíte nové klenoty.
Marve, děkuji za úžasný zážitek a těším se na další díl!

Komentáře (1)

Přidat komentář

RMarkéta
30.01.2020

Dík za nápad na něco odlehčěnějšího. Občas se mi taky při čtení stává, že se směju v tramvaji. Při Haně se mi stalo, že jsem při čtení brečela. Ale považuju to za velkou výhodu, když jsme chopné takto příběhy prožívat.