Valard & vejce na draka přehled

Valard & vejce na draka https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/416969/bmid_valard-a-vejce-na-draka-jgs-416969.jpg 5 80 80

Valard série

1. díl

Převážně nevážná fantasy, kořeněná přirozeně nadpřirozenými bytostmi, krví, chtíčem a halucinogeny. Prvotina libeňského kováře, Jana M. Horna, popisuje pouť Valarda a jeho drakonického přítele, z bodu A do bodu B, zatímco vnáší do žánru humor, absurdno a moment překvapení.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Valard & vejce na draka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (46)

RyonMathrin
předevčírem 5 z 5

Tahle kniha mi sedla. Ze začátku to bylo zvláštní a člověk si musel zvyknout na extrémní nadsázku. Potom sem tam vtípek, asi ve třetině příběh trošku vázl, ale druhou polovinu knihy jsem se mockrát smál nahlas. Ona to vlastně moc fantasy není - je to spíš groteska a parodie na úplně vše zasazená do fantasy a mytologických kulis, ale je to skvělé. Styl mě hrozně bavil, u některých přirovnání jsem šel do kolen. Někdy je to velice primitivní (třeba ovčí píseň mě nijak extra nezasáhla), někdy naopak jako přehnaně intelektuálské. Celkově dávám plnou palbu, protože kniha mne mnohokrát hlasitě rozesmála a některé nápady byly originální a vtipné. Voják Hradecký a kouzelný dědeček. Prskavka. Půlelf. A další.
A nakonec: "Nechť pokrm a mok na konci cesty své oknu do duše královské svobodu dá."
Rozhodně si ji zase někdy přečtu.
Jak někdo přede mnou zmínil: buď to pro vás bude zábavná jízda nebo knihu odložíte. Asi na tom něco je. Ale mám za to, že to stojí za zkoušku.
Za sebe doporučuji.

Astonius
13.05.2024 2 z 5

Skvělý neotřelý humor a způsob vyprávění je to, co na knize bylo perfektní. Kdyby tohle byl způsob, kterým by byl podán nějaký příběh, který by stál za to, byla bych nadšená. Takhle mě bavila možná první polovina knihy, ale když jsem pochopila, kam se to ubírá, začalo mě to unavovat a co jsem na začátku obdivovala, mě najednou otravovalo. Bylo to prostě moc dlouhé na to, že to bylo o ničem a ten styl to bohužel nezachránil....


estrius
15.03.2024 5 z 5

Kdyby Terry Pratchett strávil více let na lodi s obhroublými námořníky a stejně tak i v nejvyhlášenějších přístavních hambincích, psal by pravděpodobně přibližně takto. A mě to moc vyhovuje. Doufám, že se od autora brzy dočkáme další knihy.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (5. týden)

26.01.2020


Citáty z knihy (18)

Snad nikdo jiný v celé mé zemi nedokáže můj titul tak hezky foneticky vyzvracet jako ty.


Nesnažme se pochopit záležitosti králů a také nemařme čas jejich královen!


Když se zpívá, je klid. A když zpíváme, jsme naživu.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Valard & vejce na draka v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených95x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených18x
v Knihotéce30x
v Chystám se číst35x
v Chci si koupit17x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

draci kouzla humor česká fantasy bohové miminka historická fantasy fantasy bojovníci nemrtví

Část díla

Autorovy knížky

Jan Marvel Horn (p)
česká, 1979
2020  90%Valard & vejce na draka