Sledování se vyplatí

recenze

Cizí země (2016) 3 z 5 / Jack333
Cizí země

Svět kolem nás je prošpikován agenty a špiony. Nevěříte? Nestalo se vám snad někdy, že jste šli po ulici a pořád jste za sebou viděli toho samého člověka? Zkusili jste změnit směr a on za vámi pořád šel? Zkuste si dát příště větší pozor na své okolí.

Amelie Leveneová tak neučinila anebo vlastně ano? Zčistajasna totiž zmizela a ani její kolegové z MI6 ji nedokážou najít. Proto musí do svých řad znovu povolat „agenta“ Thomase Kella, kterého před pár měsíci propustili. A důvod? Věří, že on jediný dokáže Amelii najít, i kdyby to mělo být až na konci světa.

Ale tak daleko to nebude. Vtipnými komentáři dvou vysloužilých agentů, které mu mají pomáhat, se dostáváme ze Spojeného království do Francie ale i afrického Tuniska. Žádné dlouhé popisy prostředí ani jednotlivých akcí, spíše mírné vyprávění s komentáři na aktuální témata.

Hlavní dějová linka není špatná, jen občas tušíte, co se stane. Mnohdy jsou scény napínavé, jindy si říkám, ať už to skončí. Průměrné dílo, které je hodno třem hvězdám z pěti, a to kvůli nevyrovnanosti, špionážnímu vývoji a skoro nijakým postavám, protože je skoro vůbec nepoznáte. A třeba byste i to stáli, ale nedostanete žádnou pořádnou příležitost. Starý manželský pár tak zůstane navždycky záhadou. Naštěstí se ne všichni chovají černobíle, a tak se občas objeví i nějaká ta barevná chvilka. Třeba v podobě zajímavého vyvrcholení.

*
Arab přistoupil k Francoisovu, ovinul jeho tělo, jako by cloumal větví stromu, a přitiskl chladnou ocel zbraně k Francoisovu pravému spánku. S paží omotanou kolem Francoisovu krku začal Slimane couvat z cely, pryč od vojáka.
Francoise se pokusil vykroutit, Slimane ho však sevřel tím pevněji, ještě víc přitlačil hlaveň k jeho hlavě. „Odhoď tu zkurvenou bouchačku,“ křičel.
Nebylo zřejmé, zda voják rozumí. „Vycouvej ze dveří,“ zařval Arab francouzsky.
„Vypadni. Toho hajzla si beru s sebou, odjedem autem.“
*

Komentáře (0)

Přidat komentář