Skvělá detektivka

recenze

Příchuť zla (2023) 4 z 5 / tracey9
Příchuť zla

Příchuť zla od Wendy Dranfield je již třetím dílem ze série o Madison Harperové a Nateovi Monroeovi. Příběh nás zavádí do Lost Creek do dne, kdy má Madison nastoupit na zdejší policejní stanici jako detektivka. Hned při cestě do práce Madison nalezne automobil, ve kterém se nachází jen roční holčička a stopy krve. Co se tu stalo a kde je holčiččina maminka? Za velice krátký čas se Madison dozví, že se jedná o dcerku Kacie, servírky z místního bistra, která zmizela. Rozjede se vyšetřování a já jsem s celým městečkem doufala, že se maminka malé holčičky velice brzy najde

Druhá linka příběhu vypráví o Nateovi, soukromém očku. Nate má ale, stejně jako Madison, za sebou zajímavou historii. Oba seděli za čin, který nespáchali. V Nateově příběhu však dojde k dalšímu zvratu a on sám se tak musí vypořádávat se stíny své minulosti. Povede se mu udržet se morálně čistý? Nateův příběh mě bavil o chloupek více než hlavní vyšetřování. Byl drastický a krvavý, ale o to více mě zajímalo, jak dopadne.

Kdo mě ale bavil úplně nejvíce, byl Vince Rader, majitel bistra, ve kterém Kacie pracovala a také autor podcastu Příchuť zla. Postava, u které člověk do konce vlastně neví, zda je podezřelá nebo stojí na správné straně :) lámala jsem si nad ním hlavu a ta nejistota, ta mě bavila.

Ano, po delším čase jsem si přečetla detektivku a vy už víte, jak strašně nerada uhodnu pachatele a že na tom hodně závisí mé hodnocení. Přiznám se, že mě v jednu chvíli napadlo i jméno pachatele. Motiv a celý příběh mi však zůstaly do konce překvapením :) takže to tentokrát žádné body knize neubírá :)

Knihu hodnotím 4 z 5 a moc ji doporučuji především pro dvojici Madison a Nate, kteří jsou skvělí a také pro neuvěřitelnou čtivost knihy :)

Za knihu na recenzi v rámci spolupráce moc děkuji Albatros media a Kniha Zlín.

Komentáře (0)

Přidat komentář