Šifra – první díl nové série

recenze

Šifra (2021) 5 z 5 / Kizuizi
Šifra

Ninu Guerrerovou si v parku vytipují dva mladíci; chtějí ji přepadnout a vysílat to živě na internet. Jenže nevědí, že Nina je agentka FBI, takže útočníka bez problémů zpacifikuje. Větší problém nastává ve chvíli, kdy se internetem začne šířit video z přepadení a Nina se stává jakousi místní hrdinkou. Video totiž vidí i ON. Jemu před lety Nina uprchla, to jemu měla patřit. A teď, když ji znovu spatřil, napadne ho ďábelský plán – spáchá takový zločin, aby Nina musela přistoupit na jeho novou hru...

Když jsem si přečetla anotaci k této knize, bylo mi jasné, že ji si musím přečíst. Malinko jsem zaváhala jen proto, že autorku vůbec neznám, ale rozhodla jsem věřit svému odhadu – a udělala jsem velmi dobře!

Šifra je skvělý a akční psychothriller, který by milovníkům tohoto žánru rozhodně neměl uniknout. Hlavní postavou je Nina Guerrerová, která v mládí unikla sériovému vrahovi, a díky touze po lepším světě, se vypracovala až na pozici agentky FBI. Díky nežádoucím okolnostem se však stane „hvězdou“ internetu, kde ji po letech vidí i její únosce. A ten se rozhodne Nině za její útěk pomstít. Připraví tak ďábelskou hru, na které se díky sociálním sítím může podílet v podstatě každý. A kdo první uhodne danou hádanku, může třeba zachránit další oběť.

Kniha Šifra je skvělým náhledem do práce FBI. Odhaluje nám hodně z práce agentů, hlavně z psychologického hlediska, a pod drobnohledem psychologů se objeví nejen pachatel, ale právě i hlavní hrdinka. Velmi dobře zpracované postavy jsou hlavním pilířem příběhu – Nina, která bojuje sama se sebou; inteligentní, avšak zvrácený pachatel, jehož touha po pomstě ho pohání stále v před; a v neposlední řadě celý tým agentů, který se díky tomuto případu dozvídá temnou minulost své kolegyně.

Šifra vychází 1. 10. a já Vám ji mohu jen a jen doporučit!

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Metafora)

Komentáře (0)

Přidat komentář