Seven husbands of Evelyn Hugo

recenze

Sedm manželů Evelyn Hugo (2023) 5 z 5 / kiki797
Sedm manželů Evelyn Hugo

Aneb kniha, která mi kompletně změnila názor na spousty věcí. Od začátku jsem nevěděla, co mám od knihy očekávat. Netušila jsem, jaká úžasná cesta mě čeká. Plná emocí, dramat a úchvatných opisů.

Můžu říci, že o této knize bych dokázala mluvit týdny. Dokázala bych opsat dlouhé pasáže textu, jen abych vyzvedla pozitivní názor na ni. Jak moc mě ovlivnila. Evelyn Hugo byla opsána jako inspirující osobnost, která se nebojí zašpinit si ruce pro své milované. Která se nezalekne výzev, která podnikne doslova cokoliv, pro dobro jejích milovaných. To se mi na ní líbilo. V knize netajila, že je krutá. Netajila tam ani, že je to vášnivá, milující osobnost. V tomhle příběhu odhalila vše ze sebe.
Pomalu jsem si začala uvědomovat, že postupně, co jsem četla, stránku za stránkou, jsem se do Evelyn Hugo zamilovala. Nad jejím charakterem, jejími činy.

Nedokážete si ani představit, jaké emoce mě ovládaly na konci i během příběhu.
Odolávala jsem i slzám. Vše působilo tak realisticky, tak mocně. Jako bych já sama Evelyn Hugo znala. A mám pocit, že po téhle knize tomu tak i je.

V knize se vyskytlo spousty inspirativních vět, vět a rad, které se mi dostaly hluboko pod kůži. Proč občas nebýt jako Evelyn Hugo? Až si knihu přečtěte, tak pochopíte.

Tohle vůbec byla moje první anglická kniha, kterou jsem přečetla. Nelituju toho. Tady v originále - jakoby na mě dolehla tíha těch pravých opisů, žádné překlady ale jen syrovost a pravdivost.

S touhle knihou se mi bude velice těžko loučit. Oblíbila jsem si Evelyn, jejích sedm manželů (některé) a i Monique.

Vztahy které zde byly opsané. Láska.
Nenávist. Napětí.
Tahle kniha tím doslova sálala.
Jsem a i ještě po hodně dlouhou dobu budu touto knihou ohromena.

Komentáře (0)

Přidat komentář