Sestry v éteru

recenze

Sestry v éteru: Na vlnách nových časů (2023) 3 z 5 / renulka16
Sestry v éteru: Na vlnách nových časů

"Frankfurt, 1927: Vítejte v bouřlivých uměleckých dvacátých letech. Ve světě, kde se tři silné ženy snaží uskutečnit své sny. Jejich budoucností je rozhlas tím jsou si Géza, Inge a Margot jisté."

Sestry v éteru je historický příběh, který je fikcí, avšak inspirován skutečností.
V závěru knihy najdeme "glosář", kde autorka popisuje postavy odehrávající v příběhu, zda jsou skutečné či fiktivní a jiné.

Miluju knihy, které se odehrávají v tomto období, kde jsou silné ženy a jdou si za svým, kde se nachází také romantika. Bohužel mě si tento příběh až tolik nezískal, nějak jsem se do něj nedokázala pořádně začíst a dostat se tak do postav.
Je zde vyprávění z pohledu všech třech žen a také ředitele rádia Alberta, který se sblíží s Gézou. A právě Géza má zde mnoho prostoru a na můj vkus je v této knize až moc často zmiňované její jméno.
Řekla bych, že tento příběh je celkově dost natahován a postačilo by zde vyprávění pouze zmíněné Gézy a Alberta.

Jelikož se jedná o sérii, která má tři díly (tedy pokud se jedná už o konečné číslo), tak za sebe můžu říct, že já se do dalších dílů pravděpodobně nepustím, ale myslím si, že spoustu z Vás si tento příběh oblíbí.


Sestry v éteru: Na vlnách nových časů Sestry v éteru: Na vlnách nových časů Eva Wagendorfer

Frankfurt, 1927: Vítejte v bouřlivých uměleckých dvacátých letech. Ve světě, kde se tři silné ženy snaží uskutečnit své sny. Jejich budoucností je rozhlas – tím jsou si Géza, Inge a Margot jisté. Přítelkyně získaly místo v začí... více


Komentáře (0)

Přidat komentář