Rytíř

recenze

Rytíř (2022) 5 z 5 / assa
Rytíř

Tak touto knihou u mě Míra Pech opět zabodoval!
Od knihy jsem neměl příliš velká očekávání, jelikož fantasy není zrovna můj šálek kávy a obal a název mi napovídal, že se právě o tento žánr bude jednat (anotace knih již delší dobu nečtu).
Avšak po několika stránkách, kdy jsem zjistil, že se příběh dotýká fantasy jen okrajově, jsem byl mile překvapen. Nakonec jsem si užil 200 stran hororového příběhu, jehož přečtení mi zabralo jen pár hodin. Již z předchozích autorových knih vím, že je mistrem dialogů a nejinak je tomu i zde. Kniha se díky tomu krásně čte a postavy jsou dobře vykresleny. Čeká Vás několik horkých a nepříjemných chvilek, když se budete muset vrátit společně s hlavním hrdinou Jiřím do minulosti, aby jste předešli strašlivým událostem. I přesto, že Jiří cestuje v čase zpět, vzniká zde zvlástní paradox, jelikož místo toho, aby omládl, tak o pár let zestárne a ze svých osmi let se dostane do těla již dospělého může. A samozřejmě tím vzniká spousta úsměvných situací, které mě několikrát rozesmály. Sám autor zde odkazuje na francouzský film Návštěvníci, který se mi při čtení vybavil.
Pokud se chcete bát, smát a prostě se o letní dovolené královsky bavit, Rytíř je pro to jako stvořený. Jen škoda, že těch stran bylo tak málo.

Komentáře (0)

Přidat komentář