ROSE A WREN

recenze

Korunní princezny (2023) 5 z 5 / Knihomol_ka
Korunní princezny

Tohle je typická YA fantasy kniha. Obě dvě autorky, které se na vzniku knihy podílely vytvořily něco úžasného. Příběh je poutavý a zajímavý od prvních stránek. Rozhodně se tady nebudete nudit. Kapitoly jsou zde krátké a příběhy Rose a Wren se střídají.

Pro mě osobně je příběh originální. Zatím jsem nic takového nečetla a opravdu se mi to líbilo. Přesně něco takového jsem dlouhou dobu hledala a konečně jsem to našla.

Příběh je o dvou sestrách, které byly při narození rozděleny.

Jedna je princezna, která vyrostla na zámku v přepychu a druhá je čarodějka, která žila na samém konci země.

Rose byla od malička vychovávána k obrazu samotného guvernéra Williama. Příběh princezny byl pro mě daleko více zajímavější a poutavější, jelikož jsme se díky jejímu příběhu dozvěděli důležité informace. Romantická linka tu byla od začátku patrná a hezká. Shen si mě získal svým humorem a laskavým srdcem. Společně s Rose byly neodolatelní.

Wren byla vycvičená jen pro jeden úkol, a to ukrást trůn své sestře, aby navrátila v zemi Eana mír. Bylo zajímavý jak se Wren s rolí princezny popasovala. V jejich příběhu je zakázaná láska, kterou já tak miluji.

Wren i Rose jsou sice totožné, ale každá je jedinečná. Rose je květinka, za to Wren je divoká a nespoutaná. Nikdy nevíte co od ní očekávat. Narozdíl od Rose víte přesně co udělá.

Příběh se četl jedna báseň, díky kratším kapitolám jsem měla potřebu číst dál a dál.

Strašně se těším až se u nás přeloží i druhý díl, protože mě opravdu zajímá jak se obě hlavní hrdinky se vším popasují.

Na závěr bych chtěla říct, že tenhle nový humbooktip stojí opravdu za to. Pokud jste fanoušek pohádek, tak tohle je přesně to co potřebujete.

PS: je tu úžasný humor ! Takže o zábavu je tu určitě postaráno.

Děkuji @albatrosmedia za poskytnutí knihy k recenzi.

Komentáře (0)

Přidat komentář