Romatická komedie od R. Bryndzy

recenze

Ne tak úplně soukromé e-maily Coco Pinchardové (2021) 4 z 5 / Kizuizi
Ne tak úplně soukromé e-maily Coco Pinchardové

Coco Pinchardová žije v krásném vlastním domě v Londýně, je spisovatelka, je vdaná a má devatenáctiletého syna. Celkem se jí daří, nyní jí vychází nová kniha, syn dobře studuje a manžel jí pod stromek věnuje... vysněný šperk? Nene, nový mobil. Jenže tím to jen začíná. Coco se rozpadá život pod rukama a ona se emaily svěřuje přátelům...

Roberta Bryndzu znám díky detektivní sérii s Erikou Foster a velmi se mi jeho styl psaní líbí (bohužel k sérii s Kate Marshall jsem se ještě nedopracovala). A i když romantické knihy moc nečtu, zvědavost byla veliká, proto jsem se rozhodla Roberta poznat i z jiné stránky.

Myslím že je hned v úvodu vhodné upozornit, že originál této knihy vyšel již v roce 2012 (ve slovenském překladu kniha vyšla v roce 2013); patří mezi autorovy prvotiny, a styl psaní je tedy zcela jiný. Jiná je vlastně i forma knihy – jak už název napovídá, je psaná formou emailů, které se dají brát jako deníkové zápisky. Hlavní hrdinka se zde zpovídá ze svých radostí i strastí, popisuje zde své pocity, ale také řeší své rodinné a pracovní povinnosti.

Trochu jsem se svých reakcí na knihu bála, ale byla jsem mile překvapena. Oddechový a úsměvný příběh ze života, střelená hrdinka se kterou se můžeme ztotožnit, zcela normální starosti a eskapády, které mohou potkat kohokoli z nás.

Ne tak úplně soukromé e-maily Coco Pinchardové tak mohu doporučit jako příjemné letní čtení. Velmi pěkné je i zpracování knihy, a to jak uvnitř, tak jí velmi sluší i měkká vazba.
A i když já jsem stále věrna spíše detektivním sériím, určitě si velmi ráda přečtu i další příběhy ze života Coco – v sérii jich vyšlo celkem pět.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis).


Ne tak úplně soukromé e-maily Coco Pinchardové Ne tak úplně soukromé e-maily Coco Pinchardové Robert Bryndza

Seznamte se s Coco Pinchardovou, představitelkou nové rom-com série od Roberta Bryndzy! Jaké to je, když po čtyřicítce začínáte úplně znovu? Je to prdel… Coco Pinchardová byla až do vánočních svátků šťastná manželka a matka (před ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář