Rod nebes a dechu aneb další Maasová

recenze

Rod nebes a dechu (2022) 4 z 5 / Nicolles_books
Rod nebes a dechu

Snad každý už slyšel o Massové a ví, že má v oblibě jistý vzorec, podle kterého píše knihy. A pokud se Vám její předchozí díla líbila, ani toto nebude výjimkou.

Děj je, ale na rozdíl od předchozích autorčiných děl, zasazen do moderní doby, takže se zde setkáme s věcmi, které jsme zvyklí potkávat na denním pořádku. Telefony, výtahy a kávovary. A nebyla by to Maas, aby do toho všeho nepřihodila i anděly, víly, vlkodlaky a další bytosti.

Co se týče hlavní hrdinky, Bryce, musím přiznat, že mě začala místy štvát. K Huntovi, jejímu partnerovi, nemám co dodat, jelikož mi přišel úplně stejný, jako každá mužská postava psaná Maasovou. Až příliš mnoho testosteronu, vrčí a no, je potřeba ještě něco dodat?

Pak je tady tedy konec knihy, který je mezi čtenáři velmi diskutovaný. K tomu můžu říct jen, a tady POZOR SPOILER, ať autorka netahá problémy do jiných světů, které už tak dost trpěly. Je mi naprosto jasné, že se to dalo čekat a všichni jsou z toho nadšení, ale já mám pocit, že toto "překřížení světů" neskončí happy endem. Alespoň ne takovým, kterého se dožijou všechny postavy.

Velkým plus je v knize popis z více úhlů pohledu. Díky tomu jsem si zde velmi oblíbila Ruhna, bratra Bryce, který mi byl o dost míň proti srsti než Hunt. Jeho kapitoly byly světlými okamžiky během čtení, společně s Tharionem.

Co tedy dodat....kniha se mi četla v podstatě sama a během víkendu jsem ji měla přečtenou, i když má obdivuhodných 784 stran.


Knížku jsem si mohla přečíst díky @humbook #humbookblogeri #spoluprace. Děkuji moc

Komentáře (0)

Přidat komentář