Teenageři a historie?

recenze

Musím tě zradit (2022) 5 z 5 / Nicolles_books
Musím tě zradit

Historické romány byly vždycky na mém TBR, ale vždycky čekám na podzim. Kvůli atmosféře. A zrovna v ideální chvíli si mě díky @humbook a #humbookblogeri (#spoluprace) našla právě nová Ruta.

Už u prologu jsem zjistila, že tahle knížka se ani náhodou nebude podobat tomu, co čtu normálně. Prvotní strach z toho, že kniha se mi nebude číst dobře, byl rychle překonán a nakonec jsem ji neuměla dát z ruky.

Autorkou reálně vykreslená atmosféra protkaná nedůvěrou a zradou čtenáře rychle nakazí tak, že sám neví komu věřit. Všechny vztahy v knize jsou otráveny těmito pocity, ať už se jedna o ty milostné, kamarádské, tak i ty rodinné. Při čtení vás příběh zanese do tehdejší doby a chvílemi mi i běhal mráz po zádech.

A ten konec?! Každá zápletka a každý zrádce je odhalen. Vše do sebe zapadá. Celá kniha je zakončena sérií fotografií pořízených během revoluce v Rumunsku, doporučuji přečíst i poslední slova autorky. Jsou uvedeny všechny zdroje, ze kterých čerpala.

Myslím si, že kniha se mi z části líbila i proto, že mi tolik připomínala vyprávění mých vlastních rodičů. Jsem velmi ráda, že jsem měla tu možnost zjistit, jak revoluce vypadala v jiných státech.

Komentáře (0)

Přidat komentář