Recenze knihy "Jak zklidnit bouři emocí"

recenze

Jak zklidnit bouři emocí (2023) 5 z 5 / actavis
Jak zklidnit bouři emocí

Kniha "Jak zklidnit bouři emocí" od autorky Sheri Van Dijk je užitečným průvodcem pro ty, kteří mají potíže se zvládáním svých emocí. V dnešním uspěchaném světě se mnoho lidí cítí přemáháno intenzivními pocity, jako je hněv, bolest, zármutek nebo strach, a často se ztrácejí v jejich vlnách. Tato kniha nabízí cenné nástroje a dovednosti z dialektické behaviorální terapie, kognitivně behaviorální terapie a mindfulness, které pomohou čtenářům naučit se zvládat své emoce s klidem.

Sheri Van Dijk je psycholožka a psychoterapeutka s bohatými zkušenostmi, které přináší do této knihy. Její přístup je praktický a srozumitelný, což umožňuje čtenářům snadno se identifikovat s různými emocionálními výzvami, se kterými se mohou potýkat. Autorka nabízí konkrétní strategie, cvičení a příklady, které pomáhají čtenářům pochopit a ovládat své emoce.

Jednou z klíčových myšlenek knihy je, že emoce jsou přirozenou součástí lidského prožívání a neměly by být potlačovány nebo ignorovány. Sheri Van Dijk se zaměřuje na to, jak rozpoznat a identifikovat své emoce, jak je vyjádřit a jak se s nimi vyrovnat zdravým způsobem. Knížka poskytuje návody na komunikaci s vlastními emocemi, a to včetně způsobů, jak se vyrovnávat s nepříjemnými pocitovými stavy.

Jednou z výhod této knihy je také to, že je psána s ohledem na různé čtenáře. Osoby, které se potýkají s emocionálními výzvami, najdou v knize praktické rady a strategie, které jim mohou pomoci překonat obtíže a rozvíjet svou emoční inteligenci. Zároveň je kniha užitečným nástrojem pro profesionály v oblasti psychologie a psychoterapie, kteří hledají nové přístupy a techniky pro podporu svých klientů.

Co se týče stylu psaní, kniha je přístupná a dobře strukturovaná. Každá kapitola se zaměřuje na specifické téma a obsahuje příklady, cvičení a tipy pro praxi. Autorka používá srozumitelný jazyk, což činí knihu přístupnou i pro ty, kteří nemají odborné znalosti v oblasti psychologie.

Celkově lze říci, že kniha "Jak zklidnit bouři emocí" od Sheri Van Dijk je cenným průvodcem pro zvládání emocí. Bez ohledu na to, zda se potýkáte s intenzivními emocemi nebo jste profesionál v oblasti psychologie, tato kniha nabízí užitečné nástroje, strategie a praktické rady. Pomáhá čtenářům porozumět svým emocím, lépe je zvládat a vést tak klidnější a vyváženější život.

Děkuji nakladatelství Portál za možnost seznámit se s touto knihou a poskytnutí výtisku k recenzi.


Jak zklidnit bouři emocí Jak zklidnit bouři emocí Sheri Van Dijk

Pokud máte obtíže se zvládáním emocí, může se zdát, že ztrácíte kontrolu nad celým svým životem. Hněv, bolest, zármutek, strach a další intenzivní pocity vás mohou přemoci, zahltit, může se stát, že nebudete vědět, co dělat dál, j... více


Komentáře (0)

Přidat komentář