Rande s knihomolkou, která má pěkně nabroušený jazyk

recenze

Rande s knihomolkou (2022) 4 z 5 / LukBook
Rande s knihomolkou

Rande s knihomolkou můžete zažít díky spisovatelce Emmě Hart. V tomto oddechovém romantickém románu hrají láska a knihy prim. První kniha ze série Průvodce knihomola vás rozhodně překvapí.

Hlavní hrdinka Kinsley je na začátku vlastně trošku podivná mladá žena. Chvíli po začátku příběhu oslaví 26. narozeniny, ale nemá žádný vážný vztah a její hlavní zálibou jsou knihy. Její svět je jimi doslova naplněn. Spoluvlastní totiž knihkupectví a trochu přehnaně prožívá románky v románech. Nejlepší kamarád jejího bratra se jednoho dne rozhodne, že jí pomůže najít přítele. Na začátku ovšem ani zdaleka netuší, jak moc jí tento krok změní život.

Hned na úvod musím zmínit, že Rande s knihomolkou prostě není žádné náročné čtení. Ale to ani nemá být. Jedná se o ryze oddechový a za mě i celkem vtipný romantický román, přednostně určený všem knihy milujícím lidem. Naši tištění miláčkové se tu totiž vyskytují opravdu na každé stránce. Vedle popisů práce knihkupce se dočkáte i debat o knižní fenoménech jako je Harry Potter.

Vedle toho tu ovšem jde především o romantickou linku. Ta se začne rozvíjet postupně až v okamžiku, kdy se seznámíte s ústřední ženskou postavou. Tou je Kinsley. Mladou ženu si asi neoblíbí úplně všichni. Občas má trošku peprnější slovník, je hodně drzá a sarkastická, někdy se chová až dětinsky. Ale mě se tohle všechno na ní líbilo. Přišla mi super. Hlavně je celou duší zamilovaná do knih. A to takovým způsobem, že se kvůli nim dokáže pohádat i s případným přítelem či nejlepší kamarádkou.

Vedle ní je hned několik kamarádek, které tentokrát hrají trochu vedlejší roli. Do popředí se ovšem postupně prodírá Josh, nejlepší kamarád jejího bráchy. No nebudeme si nic nalhávat, už velice brzy je každému jasné, jak to dopadne. Josh je sympaťák, vlastně skoro dokonalý muž. Oproti Kinsley výrazně odlišný už tím, že není žádný knihomol.

Jak už jsem se zmínil, u knihy jsem se bavil. Dialogy mi přišli opravdu vtipné a celkově se jedná o příjemné čtení. Je možná trochu pubertální, ale tak nějak roztomile. Myslím si, že zejména mladé dívky by se mohli během čtení královsky bavit.

Trochu překvapivě přichází vztahové rozuzlení poměrně brzy a zbylá část je věnována nejen sbližování partnerů, ale i řešení jednoho jejich problému. Vlastně je to docela netradiční průběh, který možná někteří ze čtenářů nebudou čekat, ale zároveň se jim ani nemusí líbit. Mě to ovšem nevadilo.

Dočkáte se i několika lehce pikantnějších erotických scén. Když jsem zmiňoval, že kniha je určena mladším čtenářkám, možná se v některých chvílích budou červenat. Mezi milenci to prostě někdy hodně jiskří a v tomto případě to bude doslova výbuch lásky.

Rande s knihomolkou je za mě příjemným nenáročným románem, který potěší milovníky knih, romantiky i lidských sblížení. Najdete v něm i řadu vtipných momentů, zejména díky neustálému rýpaní a provokování některých postav. Já jsem se během čtení bavil, proto tento příběh s klidem doporučuji i všem ostatním čtenářům podobných titulů.

Navíc se jedná o první dál ze série Průvodce knihomola. Pokračování se budou věnovat kamarádkám ústřední hrdinky, které zde rovněž vystupují. A já se na to vlastně těším.

Komentáře (0)

Přidat komentář