Pytlák Říha a ti druzí

recenze

Velká kniha vtipu Honzy Vyčítala (2019) 5 z 5 / Medvědářka
Velká kniha vtipu Honzy Vyčítala

Velký soubor vtipů Honzy Vyčítala, kterého můžete znát jako autora textů a zpěváka ze skupiny Greenhorns.

Na Greenhornech - Zelenáčích jsem vyrostla a jeho kreslený humor jsem znala s časopisu Dikobraz, který byl v mém mládí tolik populární.

Díky knize jsem se vrátila o skoro třicet let zpět a najednou jsem prožívala opět táboráky, puťáky a sešlosti, které jsem sem tam prožila i v pozdějším věku. Naše děti tohle kouzlo už moc neznají, ale pořád jsou mezi námi trempíci, chataři a chalupáři, kteří místo techniky poslouchají hlas přírody.
Stejně ho poslouchal i Honza Vyčítal už dávné době a svým vtipem o myslivcích, trempích nebo i legendárním pytlákem Říhounám to připomíná. Nechybí vtipy hospodské nebo i košilaté, že se musíte červenat. Pak jsou ty vtipy tak trefné, že platí v i dnešní době a vy u nich řvete nahlas smíchem.

"Budu zpívat prosím, kdo chce, ať píská,
mě to nerozhází,
světem s tužkou chodím a pytlík Říha mě doprovází,
svým paňácům den co den jsem více podoben
a ufouni mi přistávají rovnou do oken,
zapálím si cigaretu, visí mi na spodním retu,
a jdu dál a jméno mý je Honza Vyčítal..."

Tak sám se vidí v jedné ze svých písní sám autor a byla to i jedna z písní, kterou jsem si celou dobu broukala i já a nemohu ji i teď vyhnat z hlavy.

Knihu bych tedy doporučila všem, kteří mají rádi kvalitní humor s nadsázkou. Bude i skvělým dárkem všem, kteří znají Zelenáče a nebo rádi vzpomínají na táborové časy u ohně.

Komentáře (0)

Přidat komentář