První Erika Fosterová

recenze

Dívka v ledu (2016) 5 z 5 / MedvedBrtnik
Dívka v ledu

Velmi brzy se ukáže, že nejde jen o mrtvou dívku z prominentní rodiny, protože za její smrtí je mnoho temného už dávno předtím. Erika Fosterová, která se stále vzpamatovává z osobní tragédie a hledá cestu ven v práci, se ukáže jako skvělý vyšetřovatel, jemuž i ti rozumní hází klacky pod nohy, ačkoli zároveň chtějí, aby byl případ vyřešen.
Jenže jak tomu bývá u protekčních dětí, rodina mrtvé dívky v podstatě diktuje, jak má vyšetřování vypadat a intenzivně ho ovlivňuje, čímž vše poměrně dost komplikuje. Není divu - když se začne ukazovat, jakým způsobem dívka žila, mimo jiné.
Pravdou je, že je to skutečně jen fiktivní příběh, jelikož jako skeptik nemyslím, že by to v reálu takto dobře dopadlo.
Mossovou a Petersona jsem si oblíbila už v jiných dílech, jež jsem četla před "Dívkou." Jsou to pozitivní figury, které dávají naději, že vyšetřování skončí úspěchem a dokáží ocenit Eričinu buldočí zavilost při snaze odhalit pachatele.
Dívku v ledu řadím zatím mezi nejlepší bryndzovky. Příběhu nechybí napětí, děj ubíhá rychle, nenechá čtenáře nudit se a rozuzlení, k němuž postupně dochází už poměrně dlouho před koncem, ponechává čtenáře v nejistotě, jak to tedy vlastně bylo, přestože se zdá, že už to je jasné. Vrahy jsem měla vytipované celkem tři, nakonec se ukázal ten nejméně pravděpodobný :) Plný počet hvezdiček.


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Poté co je v parku v jižním Londýně pod vrstvou ledu nalezeno tělo mladé ženy, na místo přijíždí detektiv šéfinspektor Erika Fosterová. Oběť, krásná dívka z mocné a bohaté rodiny, měla podle všeho dokonalý život. Když Erika začn... více


Komentáře (0)

Přidat komentář