Průzkumnický klub ledních medvědů

recenze

Průzkumnický klub ledních medvědů (2024) 4 z 5 / renulka16
Průzkumnický klub ledních medvědů

Stella Hvězdovločka Pearlová je sněžným sirotkem a když se má její adoptivní otec Felix vydat na další výpravu, trvá na tom, že pojede s ním. Je tu ale problém – ženy na výpravy nesmí. Felix nakonec Průzkumnický klub ledních medvědů přesvědčí, aby v tomto případě udělal výjimku, riskuje tím ovšem svou pověst – pokud expedice nedopadne dobře, mohou ho vyloučit.

Když jsem začíná číst knihu, myslela jsem si, že se jedná o standalone knihu. Po dočtení jsem si říkala, že by bylo super, kdyby bylo nějaké pokračování. Vzhledem k tomu, že dopředu nikdy moc tyto věci nezkoumám, byla jsem překvapená, že je napsaných už šest dílů.

Kniha je sice určena pro děti a mládež, ale když je fantasy napsané tak, že sedne i dospělému, jsou tyto knihy pro mě naprostý poklad a přesně tím je i Průzkumnický klub ledních medvědů.

Krásný avšak lehce temný svět, který je zase trochu jiný než znám mě okouzlil. Doprovázený ještě ilustracemi je přesně to, co si myslím, že by vám a vaším ratolestem nemělo chybět ve vaší knižní sbírce. Pokud jste ještě obálkomilovníci jako já, je to prostě pro vás ideální kniha.

Stella a její nevlastní otec Felix mají spolu opravdu překrásný vztah, který jim může leckdo závidět. A když se Stella prosadí a dostane se jako první dívka do výpravy, zjistí, kdo vlastně ve skutečnosti je. Cestou potká společně se svými kamarády mnoho zvláštních stvoření jako například mrazilky, sněhové královny, jednorožce a mnoho dalších.

Velmi ráda knihu doporučuji a doufám, že se podaří vydat další díl co nejdříve.

Komentáře (0)

Přidat komentář