Průměrné čtení

recenze

Kopírák (2023) 3 z 5 / bradovav
Kopírák

Obálka a ořízka: 5*
Hlavní postavy: 2,5*
Děj: 3*

Všichni ho čtou, každý má jiný názor! Kopírák - musela sem se přidat a udělat si vlastní názor.

Kniha má místa, která mě zaujala a nutila číst dál. Má ovšem i části a body, které mě vytočily nebo naštvaly. Nedivím se proto, že vyvolává rozporuplné pocity ve svých čtenářích.

Co mi na knize vadilo byl způsob, jakým se postavy vyrovnávají se svým smutkem. Nedokážu prostě akceptovat, že někdo vztek a smutek ze ztráty svého partnera řeší sexem pár dní po partnerovo úmrtí. Tohle mi na knize vyloženě vadilo a postavy to pro mě měnilo v bezcitné jedince. Nelíbil se mi ani postoj hlavní hrdinky v roli matky - její myšlenky na dceru až v poslední řadě mi nepřišly v pořádku. Milující matka má prostě o své dítě obavy a nevyhledává nejdřív náruč svého milence, kterého zná pár dní a až po té své dítě, které nemůže mít v danou chvíli u sebe.

Kniha obsahuje ale i části, které mě zaujaly. Místy nechutné vyprávění detailu vražd knize přidalo na zajímavosti. Přiznám, že po jedné kapitole se mi i zvedl díky mé bujné fantazii žaludek. V polovině knihy jsem si umanula, že jedna z postav je vrah a následující zločiny jsem si vysvětlovala tak, aby tímto vrahem byl. V závěrečných kapitolách jsem svůj názor změnila a když už jsem si myslela, že jsem děj prokoukla - přišel epilog.

Bez spoileru můžu říct, že ten mě naštval. Neuvěřitelné rozuzlení, které mi přišlo vynucené a málo propracované.

Obecně nepovažuji tuto knihu za brak či odpad, jak už jsem někde viděla. Zároveň mi ale nepřijde děsivou knihou s ambicemi na knihu roku či měsíce. Neurazí, nenadchne.

Celkové hodnocení: 3* z 5*


Kopírák Kopírák Sam Holland

Nejděsivější krimi thriller roku! Má krutost nějaké hranice? Anglii ochromí série hrůzných vražd. Každá byla spáchána jinou metodou, brutální … a povědomou. Pachatele totiž podle všeho inspirovali nechvalně proslulí sérioví vrazi ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář