Průměrná verze Malých žen

recenze

Sestry Springovy (2019) 3 z 5 / WilliamLake12
Sestry Springovy

Tato knížka se viditelně nesnaží nijak překonat Malé ženy, a vypůjčuje si z nich některé prvky, ale mě osobně se knížka líbila a konec, i přes jeho volný pád působil vcelku dostatečně.

Nebyl úplně dobře zvládnut konec, který, jak se ukázalo, byl docela uspěchaný a třeba jsme se nedozvěděli, jak probíhal Join vztah na dálku, jestli nakonec Meg upustila od snu matky v domácnosti nebo to nejdůležitější, jak dopadl problém s finanční situací rodiny. Je to důležité, protože to hodně ovlivňuje především Beth a Amy.

Chybí mi konec Meredith, zato se mi líbí stavba kapitol, které jsou vytvořeny odlišným pohledem jednotlivých postav.

Amy, Beth, Meredith a Shia jsou zde silně odstrčeni na vedlejší kolej, a nebylo by na škodu, kdyby dostali více prostoru v této knize, autorky Anny Todd.

Možná díky tomu jsou mými oblíbenými postavami právě Meg, Jo a Laurie a Beth, které naopak dostávají někdy až příliš moc prostoru (třeba plesová sekvence by nemusela být tak dlouhá). Beth je podle mě takovým hezkým skrytým prvkem pro LGBT+ komunitu, ale kdo ví, tak to vidím já.

Jinak design knížky je moc pěkný, text hravý a příběhy dávají smysl.

Myslím, že pokračovaní, které by doplnilo určité nejasnosti a lépe vyvážilo jednotlivé hlavní postavy, by dokázalo zalepit chyby, které tato knížka natropila, a že jich není málo.

Hodnocení: 3,5 / 5 (Žádná sláva, ale potěší)

Komentáře (0)

Přidat komentář