Prokletý rok

recenze

Prokletý rok (2020) / nikola0776
Prokletý rok

⭐Když je u nějaké knihy až moc velké halo, většinou od ní dám ruce pryč a nechám ho trochu opadnout a pak často zjistím, že mi za to ta kniha ani moc nestála. Ale k Prokletému roku mě cosi táhlo. Cosi dost silného.
⭐Od doby, kdy jsem ji otevřela mě provázelo mrazení na zádech a to mě nutilo ji neodkládat ani ve škole.????
A to, že autorka nezacházela do přílišných, mnohdy až otravných a zdlouhavých, detailů a popisů knize dodalo na dynamičnosti a stránky mi jedna po druhé doslova proklouzly mezi prsty.
⭐Tierney, hlavní hrdinka je chytrá holka, co se řídí hlavně svým zdravým rozumem. I když to u spousty ostatních ženských postav moc není zvykem. A o to právě jde. Po celé dějiny lidstva jsme byly my, jakožto ženy, pokládány za majetek mužů a tady je ukázané, že stačí jedna mysl, jedna duše, aby započala změna.
⭐V jednu chvíli mi až trhalo žilami, jak naivní ty holky jsou a jak lehce dokážou uvěřit, když jim chlap nakecá naprostou koninu ( to je VELMI slabé slovo ????). ⭐Co se týče milostné linky, ze začátku byla celkem předvídatelná. Ale pak se stalo něco, co mi vyrvalo vzduch z plic a horko těžko se mi po tom dýchalo.
⭐Ale co mě dorazilo, byl ten konec. Po konci jsem zírala asi hodinu, možná i dvě, na zeď a rozmýšlela, jestli se to opravdu stalo.
⭐Takže jestli nad touhle knihou váháte, tak to nedělejte a až vyjde, tak si ji pořiďte. Zaryje se vám tak hluboko do hlavy, že na nic jiného nebudete myslet dalších několik dní

Komentáře (0)

Přidat komentář