Prokleté královny

recenze

Prokleté královny (2024) 5 z 5 / jana5962
Prokleté královny

"Jestli mě život  něčemu naučil, tak tomu, že koupit se dá téměř všechno. Až na lásku. Tu za nic nesměníte. Jenom za své srdce."

Tahle kniha pro mě byl trochu oříšek. Prvních 100 stran jsem nadšeně hltala v očekávání co se bude dít. Dalších 100 stran byl totální útlum a měla jsem problém u knihy udržet pozornost. A zbytek? Ten jsem naprosto hltala.
Stejně jako první díl i tento střídá kapitoly z pohledů Rose a Wren. Navzdory tomu, že je minulá kniha sjednotila, se v této každá z nich vydává na své dobrodružství. A i když jsou obě v dimenzionálně odlišných prostředích, pořád jsou spolu propojené.
Líbí se mi, že by příběh každé z nich mohl být svým způsobem vlastní kniha, ale spolu dávají mnohem větší smysl.
V tomto díle jsem si ještě více zamilovala postavu Shena Lo a k tomu, překvapivě i Alarika. Tenhle zvrat jsem rozhodně nečekala a pokud se v dalším díle dotvoří milostný trojúhelník, který v tu vznikl... no. Asi vím komu bych fandila . Rozhodně mé romantické srdíčko bylo potěšené a mnohdy i překvapené ze všech zvratů.
Co se týče ale fantasy stránky, tak jsem taky nadšená. Pořád je to takové pohádkové a kouzelné, i když musím říct, že konec knihy trochu přitvrdil. A věřím, že v tom duchu bude velká část třetího dílu.
Postavy byly super, romantické linky a fantasy též. Škoda jen těch 100 stran co jsem se v nich trochu patlala. Musím ale přiznat, že to byla možná má vlastní chyba a můj mozek se prostě nedovedl soustředit. Proto dávám jen malý půlbod dolů z mého hodnocení.
Rozhodne si kniha zaslouží místo v mé knihovně a už teď se těším na další díl.
4,5/5

Knihu k recenzi mi poskytla společnost Humbook a jejich Humbook bloggeri. Děkuju

Komentáře (0)

Přidat komentář