Hra temné čarodějky - Bitva začíná (Recenze)

recenze

Hra temné čarodějky – Bitva začíná (2023) 4 z 5 / jana5962
Hra temné čarodějky – Bitva začíná

Už to je dlouho co jsem narazila na knihu co mi její hlavní hrdinové přijdou slangem a vyjadřováním tak blízcí jako se tomu děje v této knize. Ironie, sarkazmus a věčné popichování doprovází Vartu, naši hlavní hrdinku, kamkoli se jen hne. A já se nemohu stěžovat.
Po první pro mě velmi chaotické kapitole, kde jsem se snažila se zorientovat v tom kdo je kdo (dokonce jsem si napsala seznam), jsem se do knihy s jistotou začetla a po polovině snad i zamilovala. Už někde během páté kapitoly jsem po seznamu jmen vůbec nesahala a prostě jsem jen četla.
Moderní kouzelnické prostředí Ukrajiny bylo velmi zajímavé. Vše je dobře promyšlené, ale občas to pro mě mělo malé mouchy. Možná jsem moc náročný čtenář, a možná si to prostě jen nechávám na další díly které u nás snad brzo vyjdou. Rozhodně mě ale kniha moc bavila a ani nevím k čemu bych ji mohla přirovnat.
Myslím že je to kniha co má šanci české a ukrajinské čtenáře sblížit a už jen ta myšlenka se mi moc líbí. Po dočtení této knihy mi došlo, že naše kultury si nejsou tak vzdálené a je škoda že na to tak zapomínáme.
Humor mě knihou provedl naprosto hravě a to dokonce i když mi jako věčnému romantikovy chyběla trochu více ona romantická linka.


Hra temné čarodějky – Bitva začíná Hra temné čarodějky – Bitva začíná Natalija Matolinec

Nová Hra se blíží. Bude příštích sto let vládnout světlo, nebo temnota? Temná čarodějka Varta dosud vedla poklidný život ve Lvově. V kavárně, kde pracovala, se scházela s přáteli a jen čas od času se pustila do křížku s místními... více


Komentáře (0)

Přidat komentář