Prokletá

recenze

Prokletá (2023) 4 z 5 / zivotvknihovne
Prokletá

Prokletá
Hodnocení: 4 z 5
~~~~~~~~~~~~~~~~

Četli jste duologii? Chystáte se na ni?
~~~~~~~~~~~~~~~~

Druhý díl poutavého příběhu na motivy Rampelníka. Blíží se Nekonečný měsíc. Král duchů hodlá zajmout jedno z božstev a vyslovit přání, aby se jeho milovaná Perchta vrátila z podsvětí. Serilda a Zlat se mezitím pokoušejí zlomit kletby, které poutají jejich duchy k prokletému hradu Adalheid. Ke všemu čeká Serilda dítě, které ovšem vyrůstá v jejím těle bez duše. Jak to dopadne?
~~~~~~~~~~~~~~~~

Tahle duologie byla opravdu senzační! Dlouho jsem nečetla dva díly, které byly na úrovni hodnocení tak blízko k sobě. Většinou mě spíš druhé díly zklamou. Prokletá byla sice o něco horší než Zlatá a to z jednoho prostého důvodu, ale i tak mě bavila.
~~~~~~~~~~~~~~~~

Důvodem, proč má kniha míň hvězdiček byl velmi pomalý rozjezd. Tak nějak se mi začátek hrozně vlekl a nemohla jsem se začíst, což jsem nedokázala pochopit, protože ono to vlastně bylo docela zajímavé. Prostě a jednoduše za to může jakýsi můj divný čtenářský pocit, který neumím pojmenovat. Začátek mě nenadchl a nebavil.
~~~~~~~~~~~~~~~~

Pak se ale kniha rozjela a přišel jeden zvrat za druhým. Romantická linka se řešila hlavně v prvním díle a ve druhém už nebyla moc kam rozvíjet, i tak to autorka dokázala. Ke konci se děly neskutečné plot twisty, které jsem opravdu nečekala a lhala bych kdybych řekla, že jsem nedostala pár srdečních zástav a že se mi nechtělo brečet.
~~~~~~~~~~~~~~~~

Shrnuto podtrženo:
- Začátek knihy trošku pomalejší
- Konec BOMBA
- Postavy jsem si oblíbila


Prokletá Prokletá Marissa Meyer

Strhující rozuzlení temného pohádkového příběhu od autorky Měsíčních kronik. Blíží se Nekonečný měsíc. Král duchů hodlá zajmout jedno z božstev a vyslovit přání, aby se jeho milovaná Perchta vrátila z podsvětí. Serilda a Zlat s... více


Komentáře (0)

Přidat komentář