Případ mrtvého redaktora – detektivka řízlá romantikou

recenze

Případ mrtvého redaktora (2022) 4 z 5 / Kizuizi
Případ mrtvého redaktora

Christopher Holmes je slavný spisovatel, ale vypadá to, že pro nového redaktora jeho knihy nejsou dost „cool“. Christopher se tak nechá svou agentkou přemluvit a vyrazí na spisovatelskou konferenci, kde se mu třeba podaří redaktora přesvědčit, že i on může napsat i něco modernějšího...

Tahle kniha mě upoutala hned jak vyšla – nejen proto že je červená (to že nemám ráda červenou, a tedy si jí hned všimnu, komentovat nebudeme), ale hlavně anotace láká na zajímavou detektivku. A tak jsem se i já pustila do knihy nového českého nakladatelství conQueer, které slibuje „zásobovat“ český trh literaturou v žánru #lgbt pro dospělé.

Věděla jsem, že je to detektivka a čeká mě i romantika, ovšem budu upřímná a přiznám se, že začátek mě poněkud „vyděsil“. I když nerada srovnávám, zde se tomu neubráním - začátek je trochu jako Bridget Jones, jen v mužském provedení, a já už padala do mdlob, že „to snad né“.
ALE! Naštěstí to byl jen jakýsi prvotní šok, který netrval dlouho a já si nakonec velmi užila tohle milé a vtipné čtení.

Sympatické postavy, napínavá detektivní zápletka, ztřeštěné situace. Ano, hlavní postava, spisovatel Christopher, je typický městský človíček, který se dostane do přírody a je z toho katastrofa. A co teprv když tam potká dávnou lásku, JXe Moriarityho – a on po těch deseti letech vypadá zatraceně sexy!

Kniha mě nakonec velmi bavila a zárověň to byla má premiéra v žánru gay romance. Nebylo to nijak přehnané, nebylo toho moc, takže mi to vlastně nevadilo. A dovolím si drobně upozornit, že je to kniha pro dospělé - takže pokud doufáte, že bude i nějaká žhavá scéna, mohu vás ujistit, že se dočkáte.

Konec byl takový „useknutý“, ale vzhledem k tomu, že je toto první díl série, ani to moc nevadí, spíš to láká k dalšímu čtení. Snad se dočkáme dalších dílů i v češtině, protože i ty jsou hodnoceny hodně vysoko.

Za recenzní výtisk moc děkuji nakladatelství conQueer a Fantom Print

Komentáře (0)

Přidat komentář