Příběh plný napětí, ale i citů s nečekaným koncem

recenze

Slzy anděla (2019) 4 z 5 / cornetka
Slzy anděla

Novináře Giu navštíví studentka Laura a žádá ho o pomoc při pátrání po její zmizelé kamarádce Beatě. Giu nechápe, proč by to měl dělat, protože Lauru ani Beatu nezná. Ovšem zdánlivě neškodná poznámka jeho matky ho nalomí tak, že se do pátrání pustí. Kamarádka a šéfredaktorka Jana a kamarád advokát Luke se ho snaží odradit, protože ví, co je Beatina rodina zač. Ale ani varování od údajně cizích lidí v podobně fyzického napadení ho v pátrání nezastaví, pravě naopak. Giu tak postupně zjišťuje, kdo je ve skutečnosti Beata, jakou moc má její otec Igor a proč se její matka Hana odstěhovala z rodinného domu. Ztratila se Beata? Nebo jí někdo unesl? Odešla sama? Byla zavražděna? To jsou otázky, které se během vyšetřování honí novináři hlavou a jsou zároveň hnacím motorem pro hledání dalších informací. Pátráním se Giu dostává na místo, které by se klidně mohlo stát zároveň jeho místem posledním.

Celý příběh je proložen úvahami a vzpomínkami hlavních postav. Někdy se mohou zdát tyto vzpomínky rušivé, ale při posouzení celého příběhu vlastně dávají smysl, protože tím dokreslují jejich charakteristiku. V knize nechybí ani vztahy, city a tělesná přitažlivost, svoje zastoupení má i humor a nadsázka. Příběh je také o tom, že máte-li hodně peněz a moc, neznamená to ještě, že si můžete koupit cokoliv a kohokoliv. A nechybí tu ani názorná ukázka, že cenu toho, o co jsme přišli, si uvědomíme, až když to ztratíme.

Slzy anděla jsou z pera slovenské autorky, jejíž styl psaní se mi líbil. Knihu jsem četla s lehkostí, příběh měl spád a postupné přiznání osob, které měli nějakou vazbu na Beatu, dělalo knížku zajímavější a napínavější. Ačkoliv se zdálo jasné, kdo stojí za zmizením Beaty, ve finále zjistíte, že nic není takové, jak na první pohled vypadá.

Troufám si říct, že Slzy anděla nejsou mou poslední knihou od této autorky. Hledáte-li tedy něco nenáročného, pohodového, ale přesto zajímavého, poutavého a s nečekaným koncem, doporučuji sáhnout právě po Slzách anděla od Dariny Hamarové.

Za recenzní výtisk děkuji MOBA nakladatelství.

Komentáře (0)

Přidat komentář